5. Blažev memorial

17.06.2017

V soboto, 17.06.2017 smo na zunanjem igrišču SMC Rakovnik organizirali 5. Blažev Memorial. Tako smo se po letu dni spet spomnili našega bivšega igralca Blaža Grčarja. Turnirja so se udeležile tri ekipe, in sicer SMC Rakovnik, GAS STATION in GABROVKA.

 

SMC Rakovnik je nastopil v postavi: Matic Zupan, Matic Intihar, Klemen Ciglar, Žan Kocjan, Matej Kranjc in Andrej Sladič

 

Za GAS STATION so igrali: Stane Baluh, Peter Dušak, Gregor Goršič, Gašper Bajt in Gregor Ključevšek.

 

Ekipa Gabrovke pa je igrala v postavi: Martin Gracar, Gregor Hostnik, Gregor Resnik, Blaž Hribar, Domen Hribar in Leon Ciglar.

 

Kljub temu, da je šlo za prijateljski turnir katerega glavni cilj je bil, da se vsi skupaj spomnimo našega Blaža in se družimo, je na igrišču potekal pravi boj.

 

V prvi tekmi sta se pomerili ekipi SMC Rakovnik in GABROVKA. Prvi polčas je bil zelo izenačen. Z majhno prednostjo ga je dobila ekipa SMC Rakovnik. V nadaljevanju so domači strnili svoje vrste, zaigrali veliko bolje v obrambi in s hitrimi protinapadi polnili koš nasprotnika. Končni rezultat je bil 65:38.

 

Nato je sledila tekma med ekipama SMC Rakovnik in GAS STATION. Videlo se je, da se ekipi odlično poznata in na začetku srečanja je bilo doseženih zelo malo košev. Obrambi sta bili čvrsti na obeh straneh igrišča, medtem ko je bilo v napadu preveč napak. Ko pa so igralci ekipe SMC Rakovnik kaznovali nekaj napak nasprotnika in ušli na 15 točk prednosti je bila tekma hitro odločena. Rezultat druge tekme je bil: 64:42.

 

V tretji tekmi, ki je tako odločala o drugem mestu na turnirju, sta se srečali ekipi GAS STATION in GABROVKA. Gabrovčani so bolje odprli tekmo in si hitro priigrali 5 točk naskoka. Na igrišču ni bilo popuščanja in ekipi sta se začeli izmenjavati v vodstvu. V drugem polčasu pa je ekipi GABROVKE popustila zbranost in nasprotniki so to znali kaznovati. Povedli so za 10 točk. Gabrovčani so se sicer poskušali približati nasprotniku, vendar jim je v zadnjih minutah tekme zmanjkalo moči. GAS STATION je tako slavil s 59:41.

 

Končni vrsti red:

 

  1. mesto: SMC Rakovnik 4 točke
  2. mesto: GAS STATION 3 točke
  3. mesto: GABROVKA 2 točki

 

Vsi udeleženci turnirja so bili veseli, da so se po letu dni spet srečali in se dogovorili, da se ponovno dobijo na 6. Blaževem Memorialu.

 

                                                                                                                                                   Andrej SLADIČ