Belgija 2017

07.07.2017

V petek, 30. 6., sva se s Karin na vse zgodaj zjutraj odpravili v Belgijo. Tja sva odšli na prostovoljsko delo in pomagali na njihovem oratoriju. Prvi vikend sva preživeli v bližini Bruslja, v družbi ekipe osmih Belgijcev, mladih iz Malte, Črne gore, Nemčije, Češke in Španije, v nedeljo pa sva se v družbi Nemca Rasmusa odpravili na naš oratorij kjer smo preživeli teden.  Teden je bil čudovit in v družbi otrok in zelo prijetnih animatorjev nam je hitro minil.

Naslednji vikend smo, spet s prostovoljci iz ostalih držav, preživeli v Brueghlu, blizu severnega morja. Ogledovali smo si znamenitosti Belgije, predvsem pa smo se veliko družili. V nedeljo smo se spet odpravili na svoje oratorije.

Drugi teden je minil še hitreje kot prvi in preden sva se zares zavedli je bilo konec najinega dvotedenskega potovanja. Zadnji vikend smo spet preživeli skupaj in počasi, počasi smo se poslavljali od Belgije. V nedeljo smo se težko poslovili, v dveh tednih smo se precej povezali. Belgija je bila čudovita izkušnja in mislim da si obe s Karin želiva to še kdaj ponoviti. 

Neža Snoj