Čarna mavrica - program

03.06.2018

 

NA ČARNO MAVRICO
SE PRIJAVI TUKAJ >>

 

Program Čarne mavrice 2018:

8.30 zbiranje, program ob Lurški kapelici (z nami bo glasbenik Grega Strajnar)

9.00 skupni uvod in molitev

9.30 otoki oz. delavnice

12.00 kosilo iz popotne torbe

12.30 finale Mavrično katehetskih iger (vodi Jure Sešek)

14.00 vesela sv. maša pri Mariji Pomočnici

 

 

SEZNAM OTOKOV OZ. DELAVNIC:

1. HVALOSPEV

Kdor poje, dvakrat moli, zato bomo prepevali prekrasne psalme, molili, se veselili in slavili Jezusa. Naučili se bomo pesmi in psalme iz novega otroškega CD-ja Hvalospev.

2. GASILCI

Vas zanima kako izgleda gasilski tovornjak? Pogumni gasilci vam bodo pokazali gasilski avto in opremo, če bo prevroče, pa bo poskrbljeno tudi za osvežitev.

3. BRAZILIJA

Skupina mladih, ki se bo poleti za en mesec odpravila na misijonsko pot, vam bo predstavila življenje v Braziliji. Na njihovi poti pa jim lahko pomagamo tudi mi, saj bomo izdelovali majhne pozornosti, ki jih bodo mladi odnesli otrokom v Brazilijo

4. KAMIŠIBAJ

Je edinstvena oblika pripovedovanja zgodbe ob slikah. Kamišibajkar med pripovedovanjem menja slike, ki prikazujejo dogajanje v zgodbi. V tej delavnici boste najprej slišali zanimivo zgodbo, potem pa boste morali pokazati tudi nekaj ročnih spretnosti.

5. EKSOTIČNE ŽIVALI

Obiskali nas bodo ščurek Štefan, bradata agama Magda, udav Johny, ptičji pajek Rozi in kačji mladič. Vendar naj vas ne skrbi, vse živali bodo v svojih terarijih, če pa jih bo kdo vseeno želel pobožati, pa bo tudi imel možnost, saj bodo za vse poskrbeli njihovi čuvaji.

6. PEVSKA DELAVNICA

Da ne bomo ves čas prepevali zimzelenih uspešnic kot je Svetel plamen, se bomo v tej delavnici naučili tudi čisto nove pesmi, ki nam bodo polepšale dni in bogoslužje.

7. AFRIKA

Izvedeli bomo, kako izgleda vsakdanje življenje otrok v Afriki in spoznavali delo slovenskih misijonarjev. Ugotavljali bomo, kako lahko tudi mi pomagamo misijonarjem v Afriki.

8. ZNANSTVENI VIRTUOZI

Zabavna kemika vas vabita, da se jima pridružite pri pisanem mešanju barv in preprostih kemijskih poskusih. Poznali bomo, da je vsak od nas lahko kemik, ki lahko pripravi svoj poskus.

9. FRIZERSKA

Bi rad imel super frizuro? Bi se rada naučila plesti kitke? Bi rad imel pisane pramene? Bi rada imela čudovito počesane lase? Pridi v frizerko delavnico, kjer si bomo pletli čopke, delali kitke, se česali, si kodrali lase, barvali pramene in še in še.

10. POT PREŽIVETJA

Pridi in se preizkusi na najbolj pustolovski in najbolj drzni poti preživetja. Pokaži nam, če si iz pravega testa, da premagaš pot, ki jo lahko prebrodijo le najboljši misijonarji sveta.

11. DUHOVNIK ČAROVNIK

Pa naj še kdo reče, da duhovniki ne znajo čarat. Če bi se radi zabavali, vas duhovnik-čarovnik Jaka vabi, da se mu pridružite, ko bo za vas čaral in vas nasmejal do solz. Opozorilo: Za bolečine v trebuhu, povzročene zaradi prekomernega smejanja, ne odgovarjamo.

12. REŠEVALNO VOZILO

Če vas bo čarovnik vseeno preveč nasmejal, bodo za vas poskrbeli reševalci, ki nam bodo prišli predstaviti njihovo delo na terenu. Ogledali si boste lahko tudi notranjost reševalnega vozila in opremo ter povprašali reševalce, kaj jim je najbolj všeč pri njihovem poklicu.

13. FUSKABO

Z nami se bodo prišli zabavati mladi cirkusanti iz cirkuške skupine FUSKABO. S seboj bodo pripeljali tudi 5-meterski trapez, na katerem bodo pokazali svoje cirkuške spretnosti. Če jih lepo prosite, pa morda tudi vas naučijo kakšen trik.

14. MADAGASKAR

Prijazni dekleti, ki sta misijonarili na Madagaskarju, bosta skupaj z vami obujali lepe spomine na njuno delo. Naučili se bomo nekaj madagaskarskih pesmi in plesov, ki jih boste skupaj prepevali in plesali.

15. KIPARJENJE Z MOTORNO ŽAGO

Gospod Miro ima izjemen talent. S pomočjo motorne žago in drugih pripomočkov bo za vas iz ogromnega kosa lesa izrezljal čudovito umetnino. Vas zanima kaj bo ustvaril? Pridite in preverite sami.

16. KITAJSKI MISIJONAR

Vaz zanima kako se po kitajsko reče: »Rad te imam.«? To se bomo naučili ob spoznavanju misijonarja Andreja Majcna. Ob čudoviti Majcnovi razstavi bomo izvedeli več o njegovem življenju in delu.

17. KUHARIJE

Tudi če boste lačni, bo poskrbljeno. Lahko boste napolnili svoj želodček, a boste za to morali obiskati kuharsko delavnico, kjer si boste lahko pripravili odličen prigrizek.

18. EKOLOGI BREZ MEJA

Opis še pride

19. MINUTE ZA SRCE

V hitrem ritmu delavnic pa potrebujemo tudi čas, ko se lahko malo umirimo. Tukaj si bomo vzeli nekaj minut zase, za naše srce. V objemu narave bomo slavili Boga in se priporočili Lurški Mariji.

20. I-HA-HA KONJIČEK

Obiskala nas bosta prijazna konja, ki ju bomo lahko občudovali in božali. Za povrh pa bosta s seboj pripeljala tudi svojo čudovito kočijo. Če ju boste prišli pozdravit, vas mogoče zapeljeta en krog.

21. MISIJONSKA USTVARJALNICA

Boben. Preprosto in praktično glasbilo, ki ga poznamo povsod po svetu. Lahko boste izdelali  svoj mali bobenček, ob tem pa spoznavali zanimivosti iz življenja otrok povsod po svetu.

22. ANIMATORJI KODELJEVO

Opis še pride ...