Oratorij na Rakovniku že na polovici

14.07.2017

Kdo ve, kako zgleda naša oratorijska zastava? Kdo ve, zakaj sta Lucijan in Andraž zelo popularna animatorja? Kdo ve, zakaj otroci na modre kapljice iz papirja vsak dan nekaj zapisujejo? Kdo ve, zakaj vsak dan med molitvijo v zrak poleti balon v obliki zvezde?

To ve več kot 230 otrok in več kot 60 animatorjev, ki so v prvem, drugem ali obeh tednih prihajali na počitnice na Rakovnik ter na zanimiv, pester, zabaven, poučen in vse prej kot dolgočasen način preživljali prosti čas.

Pozor, pozor, ni še prepozno. Oratorij je na polovici, še vedno se nam lahko pridružite. Zjutraj se zberemo pri skupnem uvodnem delu, kjer nas animatorji z dramsko igro na odru popeljejo v čas Marijinega življenja in nam predstavijo vrednoto dneva. Skupaj zmolimo s pomočjo zapestnic z desetimi pikicami (desetka rožnega venca), potem pa gremo po starostnih skupinah, kjer se pri katehezi pogovorimo, kako lahko vrednote živimo v svojem življenju.
Čas za ustvarjanje je v delavnicah. Imate spretne prste, hitre noge, dober občutek za ritem ali morda spretno vrtite kuhalnico? Za vsakega se nekaj najde.
Po malici in zabavnem odmoru (vrtenje na vrtiljaku, skakanje na trampolinu, sodelovanje pri plesni animaciji, igranje nogometa, ročnega hokeja, klepetanje v senci …) nas vsak dan čaka popoldanski del. V ponedeljek in petek velika igra, torek in četrtek bazen, v sredo pa … Srede pa so po navadi presenečenje. Vsaj za tretji in četrti teden je še tako. Ste že nestrpni kaj bo?

Se vidimo v ponedeljek!