Oznanila - 10. nedelja med letom

10.06.2018

Danes je 10. nedelja med letom, župnijski dan, praznik zakonskih jubilejev in sklep veroučnega leta. Pri vseh mašah je ofer za kritje stroškov župnijskega dneva. Naj velja iskrena zahvala vsem vam pri graditvi našega živega občestva!

Od nas so se poslovili Janez Bečaj Gor. Rudnik II/18, Stanko Topolovšek Ul. Tomšičeve brigade 33, ki bosta pokopana v torek ob 10h na Novih Žalah in Drago Kacijan Dolenjska c. 113, pogreb bo na Rudniku ob 11h. Gospod daj jim večni pokoj!

Jutri bo po večerni maši piknik in druženje za vse župnijske sodelavce v SMC-ju. Lepo vabljeni predvsem člani ŽPS, vsi pevci, organisti, krasilci,…

V torek dopoldne bo srečanje "Skupine starejših Rakovnik" od 9.00 - 11.00 ure. Lepo vabljeni! Po večerni sveti maši pa bo v hišni kapeli molitev za vse, ki so v stiski.

V četrtek bo uro pred sveto mašo molitev pred Najsvetejšim, ko molimo za duhovne poklice, družine in domovino. Po večerni sveti maši je srečanje ministrantskih voditeljev.

V soboto bo ob 8.00 izpred naše cerkve odpeljal romarski avtobus v Loški potok. Ta dan je na Brezjah tudi srečanje bolnikov. Ta dan je tudi nagradni izlet za šmarničarje, odhod ob 8.45, vračanje pa ob 19.00, podrobnosti bodo še sporočene.

Prihodnja je 11. med letom sv. maše  po nedeljskem razporedu. Popoldne je dekanijsko molitveno romanje na Brezje, odhod avtobusa bo ob 13.30 iz pred cerkve.  Sprejemamo prijave, saj je zaželjeno, da pride še kdo na molitev, ne le župnik.

V nedeljo zvečer, vabi skupina FZL na samostojni koncert, ki bo ob 18h v dvorani Rakovniškega gradu.Ob 19.30 – predavanje Boštjana Harija: Duhovno zdravje in Jezus.

Godovi v tem tednu: danes sv. Edvard Poppe, duhovni pisatelj; jutri sv. Barnaba, apostol; v torek sv. Adelajda, devica, mučenka;  sreda  sv. Anton Padovanski, redovnik, cerkveni učitelj; četrtek sv. Rihard, opat; petek sv. Vid, mučenec ; sobota  sv. Tihon, škof; nedelja  sv. Rajner, samotar. 

Nova številka družine v vratarnici »Majcnove hiše«.

Otroci danes dobijo liturgični zvezek  Poletje z Jezusom! V septembru nagrade!

Odprte so prijave na poletne programe za otroke in mlade v SMC-ju:

  • 4 tedne oratorija
  • 3 tedne počitniškega varstva
  • 1 teden športnih počitnic in 1 teden večernega treninga košarke
  • 1 teden svetopisemskih počitnic z naslovom Biblijaland (letos prvič!)

Več podrobnosti v glasilu ali na spletni strani..

V prihodnjem šolskem letu 2018/19 bo izšla zgoščenka novih duhovnih pesmi za otroke in mladino, ki sta jih napisali ter z ekipo mladih rakovniških pevcev in inštrumentalistov tudi posneli, naši glasbenici Urša Remic in Ajda Račič.