Oznanila - 17. nedelja med letom

29.07.2018

Danes je 17. nedelja med letom; sv maše po nedeljskem urniku ker je zadnja nedelja v mesecu je sv. maša tudi ob 15.00 z molitvijo za srečno smrt!

Bog vam povrni za dar, ki ste ga namenili za MIVO v nedeljo!

Za nami je bogat 4. teden Oratorija. Iskrena zahvala velja vsem animatorjem skupaj s kaplanom Juretom; posebna zahvala velja Ani Hrbljan  in Žigi Kosiju za njuno vodenje. Naj vse z milostmi nagradi naša nebeška Mati Marija Pomočnica!

Oratorij je zaključen, Bog vam povrni za molitveno podporo pri tem delu. V 4 tednih se je zvrstilo cca 800 otrok ( cca 100 animatorji), udeležencev domačih je cca 35% in gostov cca 65%.

Zahvala animatorjem in voditeljem oratorija za lepo in požrtvovalno izpeljan poletni oratorij, hvala gospem, ki so pripravljale malico in vsem, staršem za

pomoč pri zaključnem čiščenju in vsem, ki so na kakršen koli način sodelovali.

Posebej hvala voditeljem posameznih tednov oratorija: Aneju Skubicu in Evi Žukovec, Tini Ključevšek  in Janu Golobu, Meti Kozin, Kaji Šoštarič, Ani Hrbljan  in Žigi Kosiju.

V torek po večerni maši molitev v hišni kapeli za vse ljudi v stiski.

V četrtek bo uro pred sveto mašo molitev pred Najsvetejšim, ko molimo za duhovne poklice, družine in domovino.

V petk – prvi v mesecu, obiska bolnikov na domu in izročite Jezusovem Srcu.

V soboto – prva v mesecu, izročimo se Marijinem srcu.

Prihodnja je 18. nedelja med letom; sv maše po nedeljskem urniku, je prva v mesecu – nabirka v potrebe našega svetišča.

Godovi v tem tednu: Danes  sv. Marta, Lazarjeva sestra; jutri sv. Rufin, mučenec; v torek sv. Ignacij Lojolski, duhovnik, ustanovitelj jezuitov;  sreda  sv. Alfonz M. Ligvorij, škof, cerkveni učitelj; četrtek sv. Evzebij iz Vercellija, škof; petek sv. Lidija, svetopisemska žena – prvi petek; sobota  sv. Janez  M. Vianney, arški župnik – prva sobota; nedelja  sv. Osvald (Ožbolt), kralj, mučenec – Marija Snežna  (Nives)

V tem tednu gre več naših mladih na duhovne vaje, zelo vam jih priporočamo v molitev.

V tem tednu se poslavlja naš kaplan Matilda, zvečer bo še maševal. Velja zahvala in mu želimo obilo blagoslova na novem delovnem mestu v Sevnici.

Filip je še z animatorji na uskovniškem tednu, potem mu pa želimo blagoslova pri vzgoji v Želimljem.

Nova številka Družine vas čaka v romarski sobi - vratarnici»Majcnove hiše ».