Oznanila - 18. nedelja med letom

06.08.2017

Danes je 18. nedelja med letom – Jezusova spremenitev na gori; sv maše po nedeljskem urniku.

Oratorij je za nami, Bog vam povrni za molitveno podporo pri tem delu. V 4 tednih se je zvrstilo 885 otrok ( z 123 animatorji), udeležencev domačih je 173 = 35% in gostov 323 = 65%.

Zahvala animatorjem in voditeljem oratorija za lepo in požrtvovalno izpeljan poletni oratorij, hvala gospem, ki so pripravljale malico in vsem, staršem za pomoč pri zaključnem čiščenju in vsem, ki so na kakršen koli način sodelovali.

Posebej hvala voditeljem posameznih tednov oratorija: Remu Mariču, Evi Žukovec in Aneju Skubicu, Janu Golobu, Ani Hrbljan.

Iskrena zahvala velja pa velja g. kpl. Juretu!  Bog plačaj!

Jutri pa do sobote izlet animatorjev  slovenskih SMC-jev

V torek ob 20h v hišni kapeli molitev za vse, ki so v stiski.

V četrtek uro pred večerno mašo molitev pred Najsvetejšim, za duhovne poklice, družine in domovino.

V petek do četrtka 17.8. Confronto – svetovno srečanje v Turinu mladih iz salezijanskih ustanov.

V soboto avtobus odpelje romarje v Cirkovce na Dravskem polju ob 8.00 uri izpred cerkve.

Prihodnja nedelja – 19. med letom; sv maše po nedeljskem urniku.

Godovi v tem tednu: danes sv. Oktavijan, škof – Jezusova spremenitev na gori; jutri sv. Afra, mučenka; torek sv. Dominik, ustanovitelj dominikancev; sreda sv. Terezija B. od Križa (Edith Stein), mučenka, soz. Evrope; četrtek sv. Lovrenc, diakon, mučenec; petek sv. Klara (Jasna), devica, redovna ustanoviteljica; sobota sv. Ivana Šantalska, vdova, redovnica; nedelja sv. Radegunda, kraljica, redovnica.

Bogu hvala za novomašnika Matilda Domića. Povabljeni smo k molitvi! (Duhovni šopek bomo zbirali tja do 7. septembra.) Na policah lahko vzamete listič, lepo vabljeni! Tudi podobica rakovniške Marije z molitvijo vam je na polici, vzemite jo! Povabljeni k molitvi!

Fatimski kip bo pri nas še do velike maše (15. 8.). Lahko ga boste vzeli domov kolikor se odločite! Potrebno se je naročiti!