Oznanila - 27. nedelja med letom

08.10.2017

Danes je 27. nedelja med letom sv. maše po nedeljskem urniku; popoldan ob 14.00 Vera in Luč.   - zaključek tedna za življenje. v Šentvidu mlajši nogometaši igrajo svoj prvi krog salezijanske lige.

Poslovil se je Jože Dobrota iz Srebrničeve 32. Gospod daj mu večni pokoj!

Jutri ob 19h Karitas; ob 20.00 seja ŽPS-ja; ob 15h v SMC-ju začetek pomoči učencem pri branju in pisanju. Priporočamo se za sodelovanje prostovoljcev, ki bi bili pripravljeni nuditi učno pomoč osnovnošolcem in srednješolcem.

V torek od 9.00 do 11.00 srečanje starejših Rakovnik; ob 20.00 v hišni kapeli molitev za vse, ki so v stiski; ob 19.30 delavnice molitve in življenja.

V sredo ob 19.00 duhovni večer za zakonce, gost g. Peter Pučnik SDB.

V četrtek uro pred večerno mašo molitev pred Najsvetejšim, za duhovne poklice, družine in domovino. Ob 19.30 Ritem srca –glasbena prireditev v Šentvidu; mladi prijavite se kaplanu Juretu. Ob 17.00 začetek fotokrožka namenjen osnovnošolcem od 5.raz. naprej in srednješolcem.

V petek ob 17.00 uri priprava na krst; ob 20.00 zakonska skupina Zvonci, zvečer družabni večer  v SMC-ju; od 15.00 – 18.00 – podarim dobim v SMC-ju.

Skupina mamic Antonke organiziramo že tretji Podarim dobim na Rakovniku. Podarim dobim je  izmenjava oblačil, igrač, knjig in drugih uporabnih stvari. Izmenjava bo v petek, 13. 10. 2017, od 15.00 – 18.00 v SMC – ju (Rotunda). Oblačila in stvari naj bodo čiste, uporabne in lepo ohranjene. Stvari lahko odnesete, tudi če ne boste ničesar prinesli. S Podarim dobim res lahko naredimo nekaj dobrega za okolje, vzdušje pa bo precej bolj luštno kot v kateremkoli nakupovalnem središču!

V soboto romarski avtobus ob 8.00 za Žiče; v Stični vseslovensko praznovanje 100-letnice Marijinega prikazovanja v Fatimi. Srečanju se pridružijo tudi verniki iz Hrvaške, t.j. 6. slovensko hrvaško srečanje v Stični. Vabljeni!

Prihodnja nedelja  28. med letom, sv. maše po nedeljskem urniku; ob 10.30 bodo med nami gostje misijonarji iz Etiopije; popoldne ob 17.00 informativno srečanje misijonski prostovoljcev; ob 19.30 predavanje Krščanstvo danes »Jezus in čakre« – g. Boštjan Hari.

Godovi v tem tednu: danes  sv. Benedikta, devica, mučenka – zaključek  tedna za življenje; jutri sv. Dionizij, škof in tovariši mučenci; torek sv. Danilo (Danijel), mučenec; sreda sv. Janez XXIII., papež; četrtek sv. Maksimilijan Celjski, mučenec; petek sv. Kolomban, mučenec; sobota sv. Gavdencij (Veselko), škof; nedelja sv. Terezija Velika (Avilska), devica, cerkvena učiteljica.

Starše prosimo, da naročite Mavrico za vaše otroke, tudi stari starši lahko priskočite na pomoč!

Birmanci se odpravljajo na spoznavni vikend; odbojkarice imajo vikend za odbojko.

Fatimski kip bo pri nas še do konca oktobra. Lahko se naročite.

Priporočamo se za dobitke za misijonsko tomboli, ki bo v nedeljo 22. okt. ob 15.00 uri.

Župnijska Karitas vabi 21.10.2017 na romanje v Savinjsko dolino,ter obisk romarske cerkve na gori Oljki in samostan sester Klaris v Nazarjah.

Prijave sprejemamo v romarski sobi.

Nova številka Družine je v romarski sobi. Na policah ob izhodih pa je novo glasilo »Varuj nas Mati«.