Oznanila - 3. postna nedelja

19.03.2017

Danes je  3. postna nedelja  sv. maše ob 7.30, 9.00, 10.30 in 18.30, križev pot ob 18h; Pri vseh sv. mašah molitev k sv. Jožefu in nato blagoslov mož. Pri večerni sv. maši sodeluje zbor HERES vodi Blaž Podobnik. Ta vikend je srečanje družin v Veržeju (štiri zakonske skupina z otroci). Podprite to delo za družine z molitvijo.

Jutri ob 20h zakonska skupina SZR;

V torek Glasbena šola Rakovnik vabi na koncert DRUŽINE NASTOPAJO, ki bo ob 18. uri. Nastopili bodo učenci glasbene šole s svojimi domačimi. Lepo vabljeni! Ob 20h – srečanje mentorjev SMC-ja; v hišni kapeli molitev za vse ki trpijo; in ob 20h tudi biblična skupina.

V sredo ob 20h zakonska skupina Iskrice.

V četrtek uro pred sv. mašo molitev pred Najsvetejšim, ko molimo za družine, župnijo  in domovino;

V petek pred sv. mašo križev pot ob 18h v naši cerkvi (ki ga vodi 9. raz.). Lepo vabljeni k udeležbi! Zvečer mladi vabljeni na križev pot za mlade v naši dekaniji, ki bo ob 19.30 v Polhovem Gradcu.

 "Skupina mamic antonke vabimo na pomladanski podarim-dobim: izmenjavo stvari za otroke, oblačil, knjig in ostalih uporabnih predmetov. Izmenjava bo v petek, 24. 3., od 15-18. ure v SMC-ju (Rotunda). Vse, kar prinesete, naj bo čisto in delujoče. Stvari pa lahko odnesete, tudi če ne boste ničesar prinesli." Za vikend se veliko naših mladih odpravlja na postne duhovne vaje na Pohorju, še se lahko prijavite, priporočamo jih v molitev.

V soboto ob prazniku Gospodovega oznanjenja – obhajamo praznik staršev, pri večerni sveti maši bodo otroci nastopili z gledališko predstavo in sveto mašo oblikovali s svojim sodelovanjem, vabljeni vsi otroci in starši!

Prihodnja nedelja je 4. postna nedelja  sv. maše ob 7.30, 9.00, 10.30 in 18.30; pri maši ob 10.30 s petjem sodeluje ljubiteljski program Glasbene šole, z besedili pa bodo sodelovali naši birmanci in skavti.

Godovi v tem tednu: danes sv. Jožef, Jezusov rednik; jutri sv. Klavdija, mučenka; torek sv. Hugolin, eremit; sreda sv. Lea, spokornica; četrtek sv. Jožef Oriol, duhovnik; petek sv. Katarina Švedska, redovnica; sobota sv. Rebeka, svetopisemska žena – Gospodovo oznanjenje; nedelja sv. Evgenija, mučenka.

Nova številka Družine je na voljo v romarski sobi.

V spoštovanju (sprejemam, ne pa spreminjam) skupaj zaživimo župnijsko postno vodilo:
»Sprejemam drugačnost«.