Oznanila - 3. velikonočna nedelja

15.04.2018

Danes je 3. velikonočna nedelja, s katero začenjamo teden molitve za nove duhovne poklice. Pri sv. maši ob 10.30 sodeluje Klasični program Glasbene šole, zvečer ob 19.30 pa bo predavanje g. Boštjana Harija z naslovom: Tradicionalna kitajska medicina, akupunktura, akupresura in Jezus. Pri vseh mašah bo g. Boštjana Harija tudi predstavil svojo knjigo.

Od nas sta se poslovila naš sobrat, duhovnik in misijonar v Egiptu, Franc Zajtl, ki smo ga v soboto pokopali na Trsteniku in Magdalena Kocjan, pogreb bo v torek ob 11.00 na Plečnikovih Žalah. Gospod, daj jima večni pokoj!

Jutri ob 19.00 srečanje ministrantskih voditeljev; ob 20.00 pa je seja ŽPS-ja.

V torek ob 20.00 bo v hišni kapeli molitev za vse, ki so v stiski.

V sredo ob 20.00 ima srečanje zakonska skupina Mavrica. Ob 19.30 ima srečanje biblična skupina.

V četrtek je uro pred sveto mašo molitev pred Najsvetejšim, ko molimo za duhovne poklice, družine in domovino.

V soboto je ob 19.30 mladinska maša v župnijski dvorani.

Prihodnja je 4. velikonočna – nedelja Dobrega pastirja, ko še prav posebej molimo za nove duhovne poklice. Ta dan imajo skavti obljube. Popoldne pa bo potekala  Športkat liga v nogometu.

Godovi v tem tednu: danes sv. Helena (Jelica) Alzaška, kneginja –začetek tedna molitve za duhovne poklice; jutri sv. Bernardka Lurška, devica; v torek sv. Robert, opat;  sreda  sv. Evzebij, škof; četrtek sv. Ekspedit, mučenec; petek sv. Teotim (Teo),misijonar, škof; sobota  svAnzelm, škof, cerkveni učitelj; nedelja  sv. Leonid, mučenec - sklep tedna molitve za duhovne poklice

Nova številka družine v romarski sobi, na izhodih pa vas še čaka kakšen izvod glasila Varuj nas Mati. Vzemite ga in ponudite še drugim!

Od jutri naprej, je romarska soba in vratarnica v novi »Majcnovi hiši« v atriju. Tam bo možno darovati za svete maše, dobiti verski tisk, ter vse druge informacije.

Dejavnost v igralnici mladinskega centra v tem tednu:

V torek in sredo med 15.00 in 18.00 bomo v SMC-ju lovili ribe in pekli kruh!