Oznanila - 32. nedelja med letom

12.11.2017

Danes je 32. med letom sv. maše po nedeljskem urniku. Popoldne skupina Vera in Luč; ob 19.30 pa predavanje  Boštjan Hari: Joga in Jezus. Lepo vabljeni!

Od nas so se poslovili Seldis Kocjančič iz Kobetove ul. 34, pogreb bo v torek ob 9.00 na Viču,  Ana Marija Trontelj iz Dolenjske c. 45č, pogreb bo tudi v torek ob 10.30 na Novih Žalah in nato sv. maša in Karel Čepon s Peruzzijeve ul 112, pogreb z mašo pa bo v sredo ob 15.00 na Plečnikovih Žalah. Gospod daj jim večni pokoj!

Jutri ob 19.30 Karitas, ob 20.00 seja ŽPS-ja.

V torek od 9.00 do 11.00 srečanje za starejše Rakovnik; gost iz policijske postaje »varnost v starosti«; ob 19.30 sestanek za starše 1. raz. v Jurčakovi dvorani (rotunda);  20.00 v hišni kapeli molitev za vse, ki so v stiski.

V sredo ob 18.15 sestanek za starše 2. raz.;ob 19.30 sestanek za starše 3. raz. oboje v Jurčakovi dvorani (rotundi); ob 20.00 zakonska skupina Mavrica.

V četrtek uro pred večerno mašo molitev pred Najsvetejšim, za duhovne poklice, družine in domovino. V gradu uskovniška maša.

Ta vikend  duhovne vaje v Želimljem za 4. do 7. raz.

V petek ob 17.00 priprava na krst; ob 20.00 zakonska skupina Zvonci.

V soboto ob 19.30 mladinska maša.

Prihodnja nedelja  33. med letom, sv. maše po nedeljskem urniku. Ob 10.30  praznik – obletnica prihoda salezijancev na Rakovnik. Popoldne Športkat liga v košarki in nogometu starejši.

Župnijska Karitas:  pred svetimi mašami možnost darovanja (hrane, denarnih prispevkov…) pred vhodi v cerkev. Že naprej se vam zahvaljujemo!

Godovi v tem tednu: danes  sv. Jozafat Kunčević, škof, mučenec; jutri sv. Stanislav Kostka, redovnik; torek sv. Nikolaj Tavelić, mučenec; sreda sv. Albert Veliki, škof, cerkveni učitelj; četrtek sv. Marjeta Škotska, kraljica; petek sv. Elizabeta Ogrska, redovnica; sobota sv. Roman Cezarejski, diakon, mučenec; nedelja  sv. Matilda, redovnica, mistikinja.

Nova številka Družine je v romarski sobi na izhodih pa vzemite glasilo »Varuj na Mati«.

VABILO NA DAN RAKOVNIKA

Ob obletnici prihoda prvih salezijancev bomo tudi letos obhajali Dan Rakovnika. Pri maši se bomo spomnili 140. letnice 1. odprave sester HMP v misijone.

Zato salezijanci in Hčere Marije Pomočnice vabimo vse sodelavce v župniji in SMC-ju, zaposlene v naših ustanovah na Rakovniku, voditelje najrazličnejših skupin in športnih ekip, člane pevskih zborov, člane Karitas, naše prijatelje in dobrotnike, da se nam pridružite na praznovanju, ki bo v nedeljo, 19. novembra 2017, na Rakovniku bo 10.30. Ob koncu maše ste vabljeni na pico, nato se lahko pridružite vodenemu ogledu nove Majcnove hiše in prostorov dijaškega doma, hkrati da se srečate s skupnostjo sester HMP in salezijanci. Vabljeni!