Oznanila - 6. nedelja med letom

11.02.2018

Danes je 6. nedelja med letom svete maše so po nedeljskem urniku. Ker je god Lurške Matere božje, bo po večerni sv. maši procesija z lučkami k lurški kapelici!

Od nas so se poslovile Amalija Strnad z Ilovškega stradon 23a, Fani Jeršin iz Ižanska c. 173 in Alojzija Remžgar iz Črna vas 43. Gospod daj jim večni pokoj!

Jutri ob 19h Karitas in ob 20.00 seja ŽPS-ja, med nami bo g. inšpektor ob vizitaciji naše skupnosti. Po večerni sveti maši je srečanje ministrantskih voditeljev.

V torek od 9.00-11.00 ure bo srečanje "Skupine starejših Rakovnik". G. Mirko Anželj nam bo predstavil osebnost in delo Janeza Evangelista Kreka. Lepo vabljeni! Ob 20.00 bo v hišni kapeli molitev za vse v stiski; ter biblična skupina.

V sredo je pepelnica, začetek postnega časa. Pri svetih mašah bomo imeli obred pepeljenja. Ta dan je strogi post, kar pomeni da se le enkrat do sitega najemo. elja tudi zdržek mesnih jedi, ki velja vse petke v postnem času.

V četrtek bo uro pred večerno mašo molitev pred Najsvetejšim, ko molimo za duhovne poklice, družine in domovino.

Ob petkih v postnem času, bomo imeli ob 18h pobožnost križevega pota.

Prihodnja nedelja bo prva postna. sv. maše po nedeljskem urniku;

Godovi v tem tednu: danes Lurška Mati božja – svetovni dan bolnikov; jutri sv. Evlalija, mučenka; v torek sv. Jordan Saški, redovnik;  sreda  sv. Valentin (Zdravko), duhovnik, mučenec - pepelnica; četrtek sv. Klavdij, redovnik; petek sv. Onezim, škof, mučenec; sobota  sv. Silvin, škof – Sedem ustanoviteljev reda servitov; nedelja  sv. Frančišek Regis Clet, duhovnik, mučenec. 

Med zimskimi počitnicami bomo organizirali zimski oratorij od ponedeljka do petka ter smučanje na Pohorju (za otroke, mlade in družine) od četrtka do nedelje. Več informacij in prijave na spletni strani rakovnik.si

Dekanijsko postno romanje »po Halasovi poti v Prekmurje« bo v sobota 10 marca. Prijave prihodnjo nedeljo v romarski sobi!

 

Nova številka Družine je v romarski sobi, na policah pa vas čaka publikacijo o Rakovniku, ki je izšla ob blagoslovitvi nove Majcnove hiše. Vzemite in ponudite še drugim!

Mladi ste vabljeni, da se udeležite postnih duhovnih vaj, ki bodo: Bled: 23. – 25. februar

Pohorje 1: 9. – 11. marec;  Pohorje 2: 16. – 18. marec; Prijave sprejema kaplan Jure.