Oznanila - 7. velikonočna nedelja

14.05.2018

Danes je 7. velikonočna nedelja, - pri sv. maši ob 10.30 praznik prvega svetega obhajila. Ta dan je tudi praznik Marije Dominike Mazzarello soustanoviteljice HMP. Šmarnice danes so ob 19.30 v SMC-ju pri kapelici  in  predavanje: Boštjan Hari: Homeopatija, bioenergija in Jezus. Od nas se je poslovila  Ljudmila Teodorovič  iz Dolenjske c. 40. Gospod daj ji večni pokoj.

Jutri ob 19.00 Karitas,  ob 20.00 pa seja ŽPS-ja.

V torek srečanje "Skupine starejših Rakovnik" od 9.00 do 11.00  ure. Gost srečanja bo dr. Jurij  Kurillo, ki nam bo s sliko in besedo predstavil INDIJANSKE MISIONARJE V KALIFORNIJI. Po večerni sveti maši bo v hišni kapeli molitev za vse, ki so v stiski. Glasbena šola Rakovnik vabi otroke in starše na polurno glasbeno pravljico Bobek in barčica ob 17.30, v kateri igrajo učenci GŠ Rakovnik, v dvorani GŠ Rakovnik. Lepo vabljeni!

V sredo ob 17.30 v cerkvi srečanje birmancev, staršev in botrov s škofom birmovalcem. Lepo vabljeni tudi ostali, ki vam le čas dopušča!

V četrtek gostimo dan Teološke fakultete, sv. maša bo ob 9.00 uri. Uro pred večerno sv. mašo molitev pred Najsvetejšim  molimo za duhovne poklice, družine in domovino.

V petek  ob 17.00 priprava na sv. krst v župnijski pisarni. Po večerni maši piknik za ministrantske družine.

Prihodnja je Binkoštna nedelja, - praznik sv. birme pri sv. maši ob 9.00 zato bo maša ob 10.30 malo z zamudo.

Godovi v tem tednu: danes sv. Marija Dominika Mazzarelo, redovnica – fatimska Mati božja; jutri sv. Bonifacij, mučenec; v torek sv. Zofija (Sonja), mučenka;  sreda  sv. Janez Nepomuk, duhovnik, mučenec; četrtek sv. Jošt, puščavnik; petek sv. Feliks Splitski, mučenec ; sobota  sv. Krispin, redovnik; nedelja  sv. Hilarij, škof. 

Nova številka družine v romarski sobi – vratarnici »Majcnova hiša« na izhodih pa  glasilo »Varuj nas Mati«, vzemite ga in ponudite še drugim!.

Dejavnosti v SMC-ju; torek in sreda »detektivi« 15.00 – 18.00.

Bliža se praznik Marije Pomočnice zavetnice naše župnije zato vabilo za četrtek  24. 5. zvečer na umestitev novega inšpektorja mag. Marka Košnika. Začetek s slavnostno akademijo, ki se začne ob 17:30. Romarski shod se bo začel z vigilijo v soboto 26. 5. zvečer ob 19.00  molitev za duhovne poklice s kratko dramsko igro, nato slavljenje v cerkvi. V nedeljo dopoldne redne sv. maše popoldne pa ob 15.00 slovesna sv. maša in procesija s kipom Marije Pomočnice. Somaševanje vodi g. škof msgr. dr. Franc Šuštar .

Od prihodnje nedeljo 20. do 27. maja bo na Kongresnem trgu v kapeli Zavoda ''Živi na polno'' potekalo letošnje Jerihonsko bdenje.

Več informacij o prijavi dobite na spletni strani Zavoda živi na polno.