Oznanila - Velika noč

16.04.2017

Danes je  VELIKA NOČ: slovesni praznik Jezusovega vstajenja, začetek z velikonočno procesijo ob 6.30h, nato bo slovesna sv. maša. Sv. maše so še ob 9h, 10.30 in 18.30h. Po sv. maši ob 10.30h vabljeni  na običaj sekanja pirhov v SMC Rakovniku. Popoldne ob 15h potresna pobožnost pri sv. Jožefu na Poljanah.

Jutri je velikonočni ponedeljek, sv. maše po nedeljskem urniku: 7,30; 9h; 10,30 in 18,30 ob 20h zakonska skupina SZR (Skupina zakoncev Rakovnik).

V torek ob 20h v hišni kapeli molitev za vse, ki so v stiski;  ob 19.30h sestanek za starše birmancev. V sredo ima rojstni dan naš ravnatelj g. Marko Košnik.

V četrtek Uro pred mašo molitev pred Najsvetejšim, za duhovne poklice, družine in domovino; ob 20h v gradu večer sodobne krščanske glasbe.

V petek ob 17h priprava na krst, ob 20h zakonska skupina Zvonci. Vikend duh,. vaje za birmance. Priporočamo jih v molitev!

V soboto od 9h - 12h duhovna obnova za prvoobhajance in starše. Romarski avtobus ob 8h iz Rakovnika za Mirno peč.

Prihodnja nedelja 2. velikonočna ali bela; nedelja Božjega usmiljenja, sv. maše po nedeljskem urniku. Popoldne vabljeni k sv. maši ob prazniku zavetnika mesta sv. Jurija na Ljubljanskem gradu.- Rojstni dan našega kaplana g. Jureta.

Godovi v tem tednu: danes sv. Bernardka Lurška, devica – velika noč; jutri sv. Rudolf (Rudi), mučenec; torek sv. Evzebij, škof; sreda sv. Ekspedit, mučenec; četrtek sv. Teotim (Teo), misijonar, škof; petek sv. Anzelm, škof, cerkveni  učitelj; sobota sv. Hugo, škof v Grenoblu; nedelja sv. Jurij, mučenec.

Iskrena zahvala  velja vsem za sodelovanje v pripravi in izvedbi letošnjega velikonočnega slavja in svetega tridnevja. Zahvala zakristanu Sebu in njegovim pomočnikom. Zahvala otroškemu, mlajšemu mladinskemu, mladinskemu  in mešanemu pevskemu zboru; instrumentalistom. Zahvala ministrantom, bralcem za lepo oblikovana bogoslužja. Zahvala posebno velja spovednikom. Bog povrni za dar, ki je bil namenjen za rože in druge darove.

Salezijanci  in sestre Hčere Marije Pomočnice vam voščimo; blagoslova od vstalega Gospoda, naj vas vedno razsvetljuje in razveseljuje, vas in vaše družine. Živite v veselju, zadovoljstvu ter prijateljstvu z Bogom!

22. aprila dopoldan bo v SMC-ju košarkarski turnir, prijave sprejema Andrej Sladič