Pevski vikend v Veržeju 2017

20.01.2017

V petek, 20. 1. 2017, smo se pevci otroškega zborčka polni pričakovanj in razburjenja zbrali na Rakovniku. V kombije smo naložili potovalke, klavinovo in kitaro ter se odpravili mimo Celja, proti Veržeju.

S petjem, heci in smehom je (ne prav kratka) pot hitro minila in že smo se znašli v Veržeju, kjer nas je čakala topla večerja. Sledilo je nameščanje po sobah in kratke vaje, kjer smo spoznali tudi organizatorja vikenda, Petra Pučnika, ki nas je s svojo salezijansko karizmo in ljubeznijo do glasbe takoj prevzel in navdušil. Po vajah smo imeli spoznavni veseli večer z igrami, baloni in plesom, tako da smo kmalu za tem vsi sladko zaspali.

Naslednji dan so nas spet čakale vaje, na katerih smo s ponosom naučili ostale pevce pesem Sprejmi naša srca, ki sta jo napisali naši zborovodkinji Urša in Ajda. To pesem smo zapeli tudi 5. 2. 2017 na srečanju otroških pevskih zborov na Rakovniku, posnetek s tega srečanja pa je priložen spodaj. Seveda smo imeli tudi mnoge odmore, s sprehodom po zasneženem Veržeju in izdelovanjem skodelic iz gline, kar nam je bilo še posebno všeč. Zvečer pa je prišel na vrsto višek vikenda – snemanje. Ker smo se potrudili po svojih najboljših močeh, smo ob spremljavi odličnega benda zelo hitro posneli pesmice, ki smo jih tako pridno vadili. Čakala nas je zaslužena večerja,  še en veseli večer in kmalu tudi topla postelja.

V nedeljo smo se lepo pripravili na sveto mašo, pri kateri smo res uživali. »Smešno mi je bilo, ko je Peter kar v duhovniški obleki dirigiral,« smo se strinjali. Vsi smo bili navdušeni nad neverjetnim zvenom 130-članskega pevskega zbora, katerega del mo bili tudi mi.

In tako je čisto prekmalu napočil čas odhoda. Poslovili smo se od Petra, mu obljubili, da pridemo tudi drugo leto in se polni vtisov, nove glasbene energije ter zadovoljstva vrnili domov.

OPZ Rakovnik