Postne duhovne vaje na Bledu

12.03.2017

Duhovne vaje so se začele s prihodom na Bled, kjer so nas ob 19ih pričakali nasmejani obrazi animatorjev. Po večerji je bi čas za klepet in namizni nogomet, temu pa je sledili spoznavni večer, molitev in petje

V soboto smo se s pomočjo budnice zbudili ob 7.30 in odhiteli na jutranjo telovadbo. Pred zajtrkom smo se udeležili molitve v kapeli. Sledila sta delo in pogovor v skupinah, na temo mladost na pol(no), ki sta se zaključila s skupno molitvijo v dvorani. Po okusnem kosilu, ki so nam ga pripravile HMP, smo se odpravili na sprehod do Blejskega jezera. Program smo nadaljevali v dvorani, kjer smo prisluhnili pričevanju mladega dekleta. Govorila nam je o njenem soočanjuz boleznijo, ki jo je dobila v osnovni šoli. Pogovor o pričevanju smo nadaljevali v skupanih. Po krajšem odmoru smo imeli večerjo in po tej smo nadaljevali s križevim potom ter priložnostjo za sveto spoved, sledila pa je sveta maša. Ker se nam je zdelo, da je bila večerja že kakšno stoletje nazaj, so nam sestre pripravile pecivo in slane prigrizke. Veseli in siti smo imeli zabavni večer, kateremu je sledila adoracija ob najsvetejšem. Okoli 1ih zjutraj so se še zadni udeleženci, ki so molili v kapeli, odločili, da je čas za spanje.

V nedeljo smo se prebudili ob 8ih in že smo začeli z iskanjem svojih čevljev, ki nam ji animatorji odnesli in skrili na dvorišču. Sledil je zajtrk, za tem pa še zadnji pogovori v skupini. Nadaljevali smo s sveto mašo in po njej odšli na kosilo. Končno je prišel čas slovesa in objemov, ko smo odhajali domov.

Duhovne vaje so bile super, zato jih že nestrpno pričakujem naslednje leto.

 

Karmen Žnidaršič