Posvetilo birmanskih voditeljev letošnjih birmancev

21.05.2017

Posvetilo je ob koncu letošnje birmanske slovesnosti birmancem v imenu birmanski voditeljev izrekel Rem Marič

 

Dragi birmanci, kaj naj vam rečem? Ja pridni ste bili. Birma je že skoraj zaključena, čakajo vas še birmanska darila, kosilo z vašimi najdražjimi in druženje. Super! Danes je res vaš praznik zato vam in vašim staršem ter botrom iz srca čestitam. Torej, Sveti duh je z vami. Zdaj ste pripravljeni. Pripravljeni da v polnosti sodelujete v naši župniji. Vaš glas velja enako kot glas vsakega drugega župljana. Nihče vas ne bo več silil. Nihče vam ne bo več rekel:" če ne greš k maši ne boš birme naredil!" in tako dalje. Torej od danes naprej je vse na vas. Na vas je ali boste šli k maši ali ne, ali se boste spovedali ali ne. Ja a ni to fino? je, je "ful" fino je. Ampak poleg sprejemanja odločitev pride zraven tudi odgovornost za odločitve ki jih sprejmete. To pa ni kar tako. Zato vam svetujem: poslušajte svojo vest. Če ste v kakršnikoli dilemi pojdite na pogovor z duhovnikom, k spovedi. Ne bo vam žal.

 

Ja, posebna generacija ste. Veliko vas je že zdaj vključenih v razne župnijske aktivnosti. Veliko smo vas že poznali kot zelo pridne. Veliko smo pričakovali od vas, kako ste se pa dejansko izkazali pa ne bom komentiral. Šalo na stran. Zelo, zelo velik potencial ste. Vsak izmed vas! Zato se kot mentor za animatorje ne morem izogniti povabilu: Postanite animatorji! Sledite DonBoskovem klicu. Poznamo besede: zastonj ste prejeli, zastonj dajajte! Pa ne boste dajali zastonj. Občutek da nekaj narediš za drugega, brez da bi zahteval karkoli v zameno je najlepši občutek. 1000krat lepši kot občutenja in stvari, ki vam jih vsiljujejo mediji in vaši vrstniki, ki brezglavo iščejo srečo na napačnih krajih.

 

Za nami je veliko birmanskih srečanj, Veliko globokih pogovorov, 2 čudovita vikenda. Spomini, ki ostanejo. Ampak vsak konec pomeni nov začetek. Priložnost za nov začetek že poteka. To je priprava na letošnji oratorij na katerem boste prvič v vlogi animatorja. Upam, da se že veselite tega? Jaz že komaj čakam, da skupaj po Don Boskovih navodilih delamo kot pošteni državljani naše prelepe domovine in dobri kristjani naše super župnije. Še enkrat čestitke, pogrešali vas bomo in hvala vam za vse, kar ste vi nam dali.

 

Vaši birmanski voditelji