Skavtske obljube stega Grajskih zmajev

13.05.2017

Sv. Mohor nad Moravčami, 13.5, 14.5.2017

 

Najbolj slovesen dogodek v skavtskem letu je za nami. Skavtska družina stega Ljubljane 2 se je povečala za 17 članov. Skavtsko rutico zdaj nosi še osem izvidnikov in vodnic, po letu premora pa smo bili veseli tudi volčičev: devet jih je prejelo ''volčji kožuh''.

Obljube so potekale v duhu časa Robina Hooda in Riharda I. Levjesrčnega. Meščani mesta Sposobni X so svojo izkušnjo opisali takole:

 

Tuki Bogu za nogu so nas dol dali, in takoj so paniko zagnali.

Tatvine so nas obtožili, in nas peš naprej napodili.

Vendar karma nikoli ne spi, kmalu jih ob pokvarjenem vozu srečamo mi.

Na poti so nam cekine skrili, tako da smo z lahkoto zaslužili.

Z njimi smo si orodje kupili in v šumi si mesto zgradili.

Postavili smo obzidje in vrata, med tem se je zgodila kakšna zagata.

Vendar smo jo skupaj odpravili in popolno mesto postavili.

 

Za trud je Rihard I. Levjesrčni slovesno podelil mestni statut mestu Lobanja in mestu Sposobni X. Vendar mir in trgovanje med mesti ni trajalo dolgo – kmalu sta se podali v boj za čast, zastavo in roko prelepe Mariane. Slavje ob tabornjem ognju s twistom in hrenovkami so si priborili meščani Lobanje. Naslednji dan so se nam na srednjeveškem sejmu pridružili volčiči, ki so pri vlečenju vrvi premagali nemočne starejše klanovce. Po gozdu smo se igrali igro skrivanja, ki ji rečemo ''sardele'', saj smo se tako držali skupaj, da nas nihče ni našel. V gozdu smo pripravili še prostor za slovesno mašo, na kateri so se nam pridružili starši, bivši skavti in družine. Zahvaljujoč staršem smo prijeten vikend zaključili ob slastni pojedini.

Poleti nas čaka še prvi skavtski tabor vseh Ljubljanskih stegov, Emonada, katerega se že zelo veselimo.

Skavti stega Ljubljana 2