Zimske počitnice na Rakovniku

03.03.2017

»Kaj si počel čez počitnice? Poležaval?!« Otroci in animatorji na zimskem oratoriju smo zagotovo bolj koristno in lepše preživeli prosti čas. Imeli smo krasno družbo in nikoli nam ni bilo dolgčas.

Pri jutranji molitvi smo vsak dan poslali pismo Bogu. Glasno smo ga prebrali in dali v kuverto z napisom Dobri Bog. Zagotovo je bil pisem vesel.

V ponedeljek in torek smo si v dveh delih ogledali risanko Horton. Pri katehezah smo odkrivali njegove lastnosti in s pomočjo Svetega pisma odkrivali simbole, ki so nas spremljali cel teden in nas spominjali na naše pogovore, razmišljanja in obljube, da se bomo trudili v naših življenjih delati dobro.

V delavnicah smo z animatorji odkrivali našo ustvarjalnost in kdor se je res potrudil, je ob koncu tedna bil zelo ponosen na svoj cof, kipec iz slanega testa, slončka iz papirja in sliko vžgano na furnir.

Malice so bile čudovite. Moram povedati, da ko tole pišem, še vedno cel hodnik diši po palačinkah. Mmmm …

Popoldnevi so bili razgibani. Velike skupne igre, bansi, ples, zbiranje barvnih pikic po postajah, drsanje … Gibanje in šport - dokazali smo da nam gre vse to krasno od rok in nog.

Zaključili smo vedno z novicami, obvestili in seveda čisto za zaključek z molitvijo. Hvaležni, razigrani in nekoliko utrujeni smo se počasi razkropili vsak na svoj dom.

Tako tudi v petek, na zadnji dan. Počitnice smo si sicer želeli podaljšati, vendar to res ni v naši moči. Smo si pa obljubili, da kakšno pismo Bogu napišemo tudi sami doma. Vemo, da ga bo vesel.

Animatorji zimskega oratorija