Zavetje mladosti

Petra Ivančič

Ker prihaja iz glasbene družine, se je z glasbo srečala že v zgodnjih otroških letih. Leta 2005 je pričela obiskovati Glasbeno šolo Slavka Osterca Ljutomer, in tako s sedmimi leti začela igrati klavir v razredu prof. Romane Rek.

V času šolanja je pripravila številne nastope in se udeležila glasbenih tekmovanj ter revij. Več let zapored se je udeležila tekmovanj mladih pianistov – Štrkci za klavirjem v Murski Soboti in dosegla dve zlati, eno srebrno in eno bronasto priznanje ter dve nagradi občinstva, leta 2013 pa tudi priznanje za najobetavnejšega mladega pianista. Leta 2012 se je udeležila mednarodnega tekmovanja pianistov v Italiji, kjer je dosegla 3. mesto, leta 2013 pa tekmovanja Temsig v Mariboru in osvojila zlato priznanje na regijskem nivoju ter bronasto priznanje na državnem nivoju. V šolskem letu 2013/14 se je vpisala na Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer in vzporedno nadaljevala s poukom klavirja pri prof. Romani Rek. Leta 2015 je prejela priznanje na mednarodnem pianističnem tekmovanju v Varaždinu.

Več let zapored je bila udeleženka poletnih šol za klavir v Ljutomeru pod mentorstvom Vladimirja Mlinarića, leta 2018 pa se je udeležila poletne šole Ars longa, Vita brevis pod mentorstvom Miha Haasa. Ves čas šolanja je sodelovala v pevskih zborih; v osnovnošolskih, v mladinskem pevskem zboru GFML in v mladinskem pevskem zboru Glasbene šole Slavka Osterca. Od leta 2019 vodi vokalno skupino župnije Veržej, kjer že nekaj let orgla in korepetira otroški ter mladinski pevski zbor.

Leta 2017 je pričela s študijem Glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo.

Trenutno poje v Dekliškem in Komornem zboru, pela pa je tudi v Koralnem zboru AG. Letos je uspešno diplomirala, študij pa sedaj nadaljuje na magistrski stopnji Glasbene pedagogike.