Zavetje mladosti

Edinstvena

Ženski večer

V soboto, 18.5 2024 se je v dvorani Glasbene šole Rakovnik odvijal ženski večer z naslovom Edinstvena.

Udeleženke so se ob začetku lahko okrepčale z osvežilno pijačo, svežimi jagodami in češnjami, nato pa je sledila okrogla miza z gostjami Tino Martinec Selan, stilistko in barvno svetovalko, s. Petro Mohorko, pedagoško vodjo vrtca v Štepanji vasi in Agato Hren, vplivnico in mamo štirih otrok. Njihova iskrena podelitev o doživljanju svojih vlog in ženskosti nas je obogatila in marsikatero spodbudila k razmišljanju o lastni ženskosti. Po prijetnem pogovoru in vprašanjih s strani udeleženk so sledile zanimive in praktične delavnice in sicer stilska, ki jo je vodila Tina Martinec Selan, kuharska, ki jo je skrbno pripravila s. Angelca, zeliščna pod vodstvom Anite Kušar in fit delavnica z Niko Remžgar. Velika zahvala gre voditeljicam delavnic ki so se zelo potrudile pri pripravi in izvedbi delavnic saj so udeleženke navdušene prihajale z delavnic. Po koncu delavnic smo se zopet zbrale skupaj v dvorani, kjer smo nazdravile s kozarcem penine in se družile ob sladkih in slanih prigrizkih, poskušale pa smo tudi dobrote ki so jih pripravile udeleženke kuharske delavnice.

Na naše veliko presenečenje in veselje, se nas je na večeru zbralo okoli 120 žensk, ki smo praznovale našo edinstvenost in se je veselile. Odzivi so bili zelo dobri, predvsem se je porodila želja, da bi dogodek postal tradicionalen in se odvijal vsako leto, kar je želja tudi nas organizatork.

Želimo se zahvaliti tudi prav vsaki udeleženki posebej, ki se je udeležila dogodka in ga s svojo prisotnostjo polepšala.

 

Več o dogodku pa naj povedo odzivi in razmišljanja organizatork in udeleženk:

Včasih se moški pošalijo, da je z nami (ženskami) težko, a brez nas še težje.  Mislim, da se vsi strinjamo, da drug brez drugega ne moremo. Je pa prav in lepo, da imamo kdaj trenutke samo zase, tokrat na ženskem večeru. Množica žensk, vsaka s svojo zgodbo, vsaka edinstvena in prostor za pogovor, povezovanje in spoznavanje. Katarina

Ko sem v soboto pozno ponoči odhajala domov se nisem počutila utrujeno, čeprav je bil za nami naporen dan. Počutila sem se napolnjeno, predvsem pa hvaležno, da sem lahko bila del dogodka, kjer smo ženske razmišljale in doživljale našo Edinstvenost. Hvaležna sem bila, da sem bila lahko del takšne organizacijske ekipe, med seboj smo si različne, vendar smo se prav zaradi naše edinstvenosti tako dobro dopolnjevale in ujele. Moja želja za naprej je, da bi ženski večer Edinstvena postal tradicionalni dogodek. Upam, da se nam čez leto dni zopet uspe srečati in podružiti.

Meta

 Vtisi udeleženk:

  • Veliko pričevanje je, da zmorete kot župnija organizirati tak dogodek!
  • Všeč mi je bilo druženje, ženska energija in delavnice. Hvala za darilca, dobro hrano in celotno srečanje.
  • Všeč mi je bila odprtost, sproščeno druženje in zanimive delavnice. Top, naslednje leto spet.
  • Všeč mi je bila izmenjava izkušenj žensk, veselje, sproščenost druženje in dobra organizacija. Upam da bo dogodek še kdaj! Želim si, da postane tradicija.
  • Čestitke za idejo, čas, organizacijo. Naj postane tradicionalno.
  • Še več takih dogodkov, ne le vsakih 100 let 🙂.
  • Všeč mi je bila zgradba in struktura dogodka, zelo kvalitetno pripravljeno.
Morda vas zanima tudi