Zavetje mladosti

Logopedska pomoč učencem s težavami pri branju in pisanju

Vodi: Blažka Strmšnik, univ. dipl. defektolog – logoped

Branje in pisanje sta temeljni veščini pri usvajanju šolskih znanj. Veliko otrok ima, zlasti v samem procesu opismenjevanja, težave. Starši se trudijo, otrok postaja vse bolj preplašen, ker se tudi trudi, njegova šolska samopodoba ni najboljša …

Že dolgo vemo, da na svet prinesemo različne darove in da krivca za tovrstne težave ni. S skupnimi močmi, po določenih poteh, se tako bralne težave, kot tudi tiste na področju lepega in pravilnega pisanja, lahko bistveno izboljšajo in/ali celo izzvenijo. Če se te predolgo vlečejo, lahko povzročijo kup neželenih posledic. Najneprijetnejši je občutek neuspešnosti, ki ima lahko dolgoročne posledice.

Štiri desetletja sem opravljala delo šolske logopedinje. Zaradi potreb sem se še posebno posvečala otrokom s tovrstnimi težavami in bila pri tem dokaj uspešna.

Svoja znanja in izkušnje želim še naprej deliti z vsemi, ki tovrstno pomoč potrebujejo.

Starši, ki so v stiski zaradi težav svojega otroka, se mi lahko javijo na elektronski naslov [email protected]. VSE ZAINTERESIRANE PROSIM, DA TO SPREJMEJO Z RAZUMEVANJEM. Srečanja načrtujem VSAK PONEDELJEK POPOLDNE, po predhodnem dogovoru.

ZAČETEK: Po 4. 10. 2021, vendar v skladu z aktualno epidemiološko sliko in predhodnim dogovorom z logopedinjo. 

Naročeni v primeru, da so bili v stiku z okuženo osebo, pravočasno odpovedo dogovorjeno srečanje na mobilni telefon logopedinje. Njeno številko (za nujna sporočila) dobijo starši obravnavanih otrok zasebno.

O spremembah boste pravočasno obveščeni po meilu in na spletni strani SMC-ja.

 

Morda vas zanima tudi