Zavetje mladosti

Meet and code

Java začetni tečaj

Osnove programskega jezika java se bomo naučili s pomočjo pripravljenih primerov enostavnih programov. Razložili bomo osnove programerske logike (potek izvajanja programa, shranjevanje podatkov, struktura kode…).
Po koncu obeh srečanj želimo, da bi bili udeleženci primerno opremljeni, tako s programskimi orodji, kot tudi s primernimi viri, za samostojno nadaljevanje učenja programiranja.
Tečaj je primeren za osebe vseh starosti in spolov, saj bosta dogodek vodila vsaj dva izvajalca, ki bosta omogočala individualni pristop do vsakega obiskovalca. Tako bomo ugotovili, da bo lahko vsak dobil odgovore na svoja vprašanja o tej tematiki.

20.09.2021    17:00 – 18:30
27.09.2021    17:00 – 18:30

Angular začetni tečaj

Naučili se bomo osnov spletnega programiranja s programskim jezikom Typescript z ogrodjem Angular. Vsak udeleženec bo začel z izdelovanjem spletne strani za svojo idejo/produkt. Tekom tečaja bomo tako naredili single page web app, ki bo vseboval lastne komponente, različne programske dogodke in novodobne podatkovne tipe, ki jih ponuja ta spletna platforma.
Z dogodkom želimo vsem, ki bi želeli na spletu izraziti svojo kreativnost brez omejitev raznih platform, kot je WordPress in jim pokazati, da je to možno ter vsakemu dostopno. Prav tako želimo pod vprašaj postaviti stalne stereotipe o težavnosti in kompleksnosti programiranja.

24.09.2021    17:00 – 18:30

Osnove obdelave podatkov v SQL

Pogledali si bomo osnovno strukturo podatkovne baze. Različne tipe podatkov in vnosov v tabele, osnovne koncepte relacij med različnimi podatki. S pomočjo primerov bomo poskušali z osnovnimi poizvedbami pridobivati različne podatke iz tabel. Prav tako bomo podatke dodajali, urejali in brisali.
Dogodek je namenjen srednješolcem in študentom, ki bi se želeli spoznati s podatkovnimi bazami in obdelavo podatkov.
Za individualni pristop bosta poskrbela dva izvajalca, v primeru velike udeležbe pa bomo priskrbeli dodatne izvajalce. Vsak udeleženec bo imel na voljo dostop do svoje podatkovne baze s testnimi podatki, s katerimi bo lahko brezskrbno manipuliral.

21.09.2021    17:00 – 18:30

Splošne informacije

Udeleženec se lahko prijavi s sporočilom na naslov [email protected]
Ob prijavi naj navedejo ime in starost ter morebitna vprašanja o dogodku. Na dan izvedbe bodo prijavljeni na svoj email naslov prejeli povezavo do speltnega srečanja.
Ob zadostnem povpraševanju, bomo dogodek razširili na tedenska srečanja skozi celotno šolsko leto, kot smo to storili tudi 2019 in 2020

Več informacij in prijave na [email protected]

(Organizirano v okviru projekta Meet and Code)