Zavetje mladosti

Počitniško varstvo 2020

Počitniško varstvo 20202 v SMC Rakovnik bo potekalo tri tedne v mesecu avgustu:

  • 1. teden: 3.–7. 8.
  • 2. teden: 10.–14. 8.
  • 3. teden: 17.–21. 8.

Prvi teden bo potekal pod naslovom Postani junak! V tednu junaštva se bomo preizkušali v domišljij, ki ne pozna meja, ustvarjanju, iskanju skritega zaklada, predvsem pa bomo spoznavali lastnosti, ki naredijo pravega junaka.

Drugi teden bo potekal pod naslovom Čudoviti svet. Na tem tednu počitniškega varstva bomo spoznali cel svet. In to le v petih dneh! Na našem popotovanju nas bo vodil gospod Fogg, ki mu je v mladosti uspelo prepotovati ves svet v 80-ih dneh, torej v malo več kot mesecu dni. Kako bo nam to uspelo v le enem tednu? Pridi in se prepričaj sam!

Tretji teden bo potekal pod naslovom Šport brez meja. Spoznali bomo vse igre z žogo, poleg klasičnih (košarka, nogomet, odbojka), bomo spoznavali tudi kakšne bolj eksotične, kot so floorball. Našli bomo čas tudi za druge športe, nekaj naj ostane še skrivnost.

Varstvo je namenjeno otrokom, ki v letošnjem šolskem letu zaključujejo 1., 2., 3., 4. ali 5. razred osnovne šole.

Sofinancirano varstvo je namenjeno otrokom iz družin, ki imajo stalno prebivališče v Mestni občini Ljubljana in otrokom družin, ki živijo v študentskih domovih v Ljubljani v primeru, da otroci obiskujejo osnovne šole v Ljubljani. Več informacij o počitniških varstvih, financiranih s strani MOL-a, je na voljo na njihovi spletni strani.

Posamezen otrok je v program počitniškega varstva lahko vključen največ dva tedna. Prva dva tedna bomo sprejeli 28 otrok, tretji teden pa 56 otrok.

Tedenska cena varstva je 30 € in vključuje celoten program varstva (tudi kosilo, dve malici, vstopnino za kulturno ustanovo). Glede na prejeta sredstva ima lahko vsak teden 14 oz. 28 otrok iz socialno ogroženih družin varstvo v celoti brezplačno. Status socialno ogrožene družine dokazujete z odločbo o denarni socialni pomoči (CSD).

Enega otroka je možno prijaviti le za cel teden – vseh 5 dni. V kolikor pride do spremembe ali odpovedi, nas najkasneje 5 delovnih dni pred začetkom varstva obvestite. Če stranka zaradi višje sile (bolezen, nezgoda) odpove varstvo izven roka (5. delovnih dni), mora to potrditi z zdravniškim potrdilom. Za odpoved brez razloga zaračunamo pogodbeno kazen v višini stroškov plačila spremljevalcev in malice (10,00 € / dan).

Program počitniškega varstva bo potekal vsak dan od 7.00 do 17.00.

  • Program vključuje toplo kosilo, malico oz. zajtrk in sadno malico.
  • Dvakrat tedensko bomo obiskali zunanjo institucijo.
  • Veliko se bomo igrali, se gibali, imeli velike igre, ustvarjalne delavnice, spoznavali različne junake.

Na varstvo se prijavite s spodnjo prijavnico. Pri prijavi označite teden, za katerega se želite prijaviti. V kolikor bi bil teden, za katerega se prijavljate, že napolnjen oz. bi se bilo zaradi subvencij boljše prerazporediti na drugi teden, vas prosimo, da poleg primarnega tedna označite tudi vse druge tedne, ki bi bili za vaše varstvo tudi aktualni.

V roku enega tedna vas bomo kontaktirali, da potrdimo prijavo in se dogovorimo podrobnosti.

 

Morda vas zanima tudi