Zavetje mladosti

1. teden oratorija

Ko smo lani načrtovali oratorij, smo imeli v mislih, da bo naslednje leto boljše. Vendar prišlo je naslednje leto in bilo je zelo podobno. Ponovno smo začeli oratorij načrtovati na daljavo. Deja vu bi človek lahko rekel. Vseeno smo rekli, da oratorij bo, razen če bo res slaba situacija. Razmere so bile dovolj ugodne in izvedli smo oratorij. Lanskoletna praksa je tu zelo pomagala. Vsi smo že vedeli kako se moramo obnašati in kje moramo še kaj dodelati. Tekom tedna se je videlo, da so otroci res navdušeni. Na tem mestu bi se zahvalila vsem animatorjem, ki so vložili svoj čas in trud v ta oratorij. Brez njih ne bi bilo ničesar. Hkrati tudi zahvala Janezu Suhoveršniku, za izkazano zaupanje. Brez tega ne bi mogla voditi tega tedna oratorija.      Seveda pa zahvala tudi vam staršem, ki ste nam zaupali vaše otroke. Upava, da bo še komu, tako kot nama, ob spominu na te korona oratorije malo zaigralo srce. V teh nenavadnih časih smo vendarle naredili nekaj za otroke.

Jakob in Mitja

 1. skupina Smo prva skupina in naš najljubši del dneva je prosti čas, ko igramo ročni nogomet, zemljo krast’, pepčka in iz blazin gradimo gradove. No, pa saj smo se tudi med vsem ostalim zabavali:V ponedeljek na veliki igri, kjer smo iskali zemljevid zaklada in bežali pred roparji; na veslanju v torek, kjer smo šteli koliko zavesljajev smo naredili (pribl.500 vsak) in potem utrujeni prišli iz čolnov; v sredo smo se zjutraj odpravili k sveti maši, kjer smo peli, molili in se na koncu soncu umaknili.

  Zelo smo uživali v izdelovanju katapultov in zapestnic.

  Nismo bili najbolj lačna skupina, kar se kosil tiče, ampak smo zelo radi pili (in polivali) sok.

  Na koncu se je spletlo veliko prijateljstev in upamo, da bodo ostala spletena.

  Zelo se veselimo preostalih dni.

  Zdaj pa moramo pohiteti, saj se nam že mudi v igralnico.

 2. skupina V ponedeljek smo svojo skupino spoznaliIn zaklad poiskali.

  V torek veslanje in sladoled,

  V učilnici pa nered.

  Med mašo pridni smo bili,

  Potem pa smo pospravljali klopi.

  V četrtek smo animatorjem težili,

  Zato smo kazensko sedenje dobili.

  Oratorij smo zaključili

  In se z vodnimi igrami poslovili.

 3. skupina Teden 3. skupine je bil poln dogodivščin in zabave. Smo namreč skupina 20 živahnih otrok in 6 izkušenih animatorjev. Že prvi dan smo se hitro spoznali in povezali in s tem v naši skupini za cel teden ustvarili dobro vzdušje.Kateheze naše skupine so bile dokaj sproščene. Vsak dan smo si pogledali odlomek vnaprej posnete dramske igre. Nato smo si prebrali še odlomek iz Svetega pisma, o katerem je kasneje potekal prost pogovor.

  Med delavnicami je v našem prostoru zavladal ustvarjalni duh in tako smo se z velikim veseljem otrok radi posvetili origamiju. Izdelovali smo vse od preprostih ladjic, do bolj zapletenih lisic in tankov.

  Poleg delavnic smo čez teden tudi pekli na žaru, odšli na veslanje po Ljubljanici s kajaki, se sprehajali po Golovcu, igrali družabne igre… zaradi hude vročine smo se enega izmed dni odločili, da si bomo čas krajšali z gledanjem animiranega filma Ratatoullie.

  Zaradi vseh teh aktivnosti so bili otroci tako lačni, da je kosilo v trenutku izginilo.

  Pri veliki igri smo se vsi spodbujali in pokazali zmožnost pravega timskega dela in medsebojnega sodelovanja, s čimer smo se še bolj povezali.

 4. skupina
 5. skupina  Mi smo 5.skupina in naš moto je “fuzbal, fuzbal, fuzbal”. Skupino sestavlja 6 animatorjev in 15 super otrok. Teden smo začeli s spoznavnimi igrami v ponedeljek, popoldne pa je sledila velika igra kjer smo iskali zaklad in se z njim tudi posladkali. V torek  smo šli k spovedi, popoldne pa smo delali rumove kroglice. V sredo smo sodelovali pri sveti maši, kjer smo prebrali naše prošnje. Po maši smo se zabavali na veslanju, kar pa nam je seveda vzelo veliko energije. V četrtek smo gledali film in si na ognju spekli popoldansko malico. V petek je bilo zelo vroče, zato smo se popoldne shladili z vodnimi igrami. Čez cel teden pa smo vsaj dvakrat na dan igrali nogomet, iz tega tudi izvira naš moto.
 6. skupina Mi 6.skupina smo.Zunaj se igramo,

  veliko klepetamo

  in po Ljubljani se sprehajamo.

  V ponedeljek zaklad smo iskali

  in zapestnice izdelovali.

  V torek smo cake popse pekli

  in na fuzbal igrišče stekli.

  V sredo sveta maša je bila,

  v četrtek veslali smo kar se da

  Nazadnje še vodne igre smo doživeli

  in domov odšli veseli.

 7. skupina
 8. skupina Našo skupino sestavlja 15 punc in 2 fanta ter 6 animatorjev. Po začetni zadržanosti smo se igrali enko in še veliko drugih iger. ko smo prispeli čisto vsi pa smo se spoznali še malo bolje s pomočjo spoznavnih iger. Nato smo iz gline naredili lončke katere smo po tem pobarvali in notri dali zemljo ter posadili rastlino. V torek smo se za trenutek ustavili v cerkvi, kjer smo odšli k sveti spovedi in zapeli nekaj pesmic. Po tem smo in papirnatih tulcev delali samoroge in slone. V sredo smo se zjutraj najprej zbrali pri sveti maši nato pa smo si naredili posladek za kosilo- čokoladne kroglice, ki so bile zelo dobre. V četrtek smo odšli s čolni po Ljubljanici, kjer smo se izvrstno zabavali. Ker pa nas je to zelo utrudilo smo po kosilu gledali risanko. V petek pa smo se veliko igrali in oratorij zaključili z vodnimi igrami. Cel teden je bil zelo lep.
 9. skupina V 9. skupini je bilo 17 otrok (sami fantje) in 6 animatorjev. Skupina je imela matični prostor v fitnesu, kar nam pove, da je bila skupina večinoma športno usmerjena. Začetek dneva smo po navadi začeli z neko športno aktivnostjo (med dvema ognjema, pepček, košarka), vsak dan pa se je obvezno igralo nogomet. Poleg športnih aktivnosti smo vsak dan gledali dramsko igrico z naslovom Estera in se igrali različne družabne igre. Na začetku tedna smo se spoznali in izdelali tudi svojo zastavo. Na sredini tedna smo imeli sveto mašo pri Lurški kapelici, kjer je vsaka skupina pripravila en del sv. maše. Za popestritev celotnega tedna smo se en dan odpravili na veslanje po Ljubljanici, nazaj pa prišli povsem izmučeni zaradi vročega sonca, celo toliko, da nam ni ostalo energije niti za nogomet.
 10. skupina Letos na oratoriju  skupaj  smo biliin se ful zabavali.

  Nas je enaindvajset v skupini

  in smo zelo fini.

  Veliko smo peli, igrali in se smejali.

  Animatorjem veliko skrbi dajali.

 11. skupina
Morda vas zanima tudi