Zavetje mladosti

2. teden oratorija

BESEDA VODITELJEV

Esterina zgodba, ki jo otroci vsako jutro gledajo v posneti dramski igrici, je šele na polovici, medtem ko smo animatorji drugega tedna že prispeli na cilj. Medtem ko se Estera še sooča z veliko življenjsko preizkušnjo, lahko mi, malo utrujeni,  z veseljem, ki nam sije iz oči, izgovorimo besede svetega Pavla: Dober boj sem izbojeval, tek dokončal, vero ohranil (2 Tim 4, 7). Ta teden smo boj uspešno izbojevali, tek ponosno in z dobrimi rezultati dokončali, srčno pa upava, da se je vsaj za malo ohranila, okrepila ali morda celo na novo vzklila vera. Zahvaljujeva se animatorjem za njihovo požrtvovalnost, čas in zavzeto delo, ekipi SMC za podporo, staršem za zaupanje in Bogu za ljubezen in varstvo. Za naprej pa vsem skupaj želiva razmigane in kreativne počitnice ter veliko iger, veselja in sodelovanja v 3. tednu oratorija.

 

Tina & Aljaž 🙂

 1. skupinaNašo grajsko skupino bi najbolje predstavili tako, da bi jo primerjali z ljubkimi zmaji, ki smo jih prvi dan spoznali v risanki Kako izuriti svojega zmaja. Razigrani otroci, ki kar pokajo od energije, bi se cele dneve lovili in tekali po hribu naokrog, a se vseeno na koncu tudi malo pocrkljali, pogovorili in odpočili. Teden je bil poln zanimivih reči, ki smo jih skupaj doživeli. Od obiska muzeja iluzij, pohoda nazaj do našega gradu, iger v igralnici, grajenja hišic iz stolov, velikih iger, skupne adoracije v cerkvi pa do obiska svete maše in pogovora z Bogom. Naše druženje je vsak dan spremljala tudi vreča bombonov s tatuji, ki so jih otroci z velikim veseljem delili in lepili nase ter na animatorje.
 2. skupina V 2. skupini smo sami živahni in nasmejani otroci, ki vsak dan nasmejimo svojih pet animatorjev. Da se boste smejali tudi vi, smo nekaj vicev zapisali: 

  Kaj reče kmet, ko izgubi traktor?

  – Kje je moj traktor?

   

  Kaj reče jež, ko pride do kaktusa?

  – Si to ti mama?

   

  Zakaj se blondinka smeji, ko se zunaj bliska?

  – Ker misli, da jo fotografirajo.

   

  Zakaj zebre ne hodijo v trgovino?

  – Ker bi jih zamenjali za črtno kodo.

   

  Kdo pravi “Jaz sem rdeče jabolko”?

  – Zelo ambiciozen rdeč ribez.

   

  Zakaj gre zebra čez prehod za pešce?

  – Ker se igra žabice.

   

  Čez teden smo se preizkusili v izdelovanju knjižnih kazalk in cake-pop-ov, v sredo pa smo se čudili v muzeju iluzij. Ker smo ambiciozni kot ribez iz našega vica, smo bili izjemno tekmovalni v velikih igrah in smo dosegli odlične rezultate.

  1. skupina oziroma Zakladki smo drugi teden preživeli v neprestanem gibanju – ali do Muzeja iluzij ali gor in dol po učilnici ali pa kar po območju Rakovnika v lovu na zaklad – le-tega smo iskali v sredo in se po njem tudi poimenovali. Saj je čisto vsak izmed nas dragocen in neprecenljiv. Otroci pa so na naše ime spesnili tudi spodnji akrostih:skupina 

  Znamo se zabavati

  A tudi lepo poslušati.

  Ko konča se igra,

  Lepo se imamo.

  Ampak kdaj pa kdaj to se ne zgodi.

  Dobrim animatorjem včasih ponagajamo.

  Kljub temu nam je fajno

  In nepozabno!

  Teden je bil živahen in poln ustvarjanja novih spominov in prijateljev. Povezanost nas ohranja nepremagljive!

   

 3. skupinaV torek smo šli v hišo iluzij. Otroci so delali človeške piramide. Pekli smo penice na ognju. Vsak dan smo igrali klaviaturo, ki smo jo na srečo imeli v naši sobi. Imeli smo se fino. 🙂
 4. skupina Skupina 5Je fajn za znoret

  Vsak dan znova spet in spet

  Igra se, poje in ustvarja

  In rada med katehezami se pogovarja.

  Igrišče njihova najljubša je zabava

  In pravijo, da Estera je kraljica prava

  V halli galliu premagajo vse

  In prepevanje med mašo jim res dobro gre.

  V svečah, igrah, cake popsih in drugih stvareh

  uživajo vsak dan od devetih do treh.

  Tukaj se njihova pesem konča in pravijo da se vidimo na naslednjem tednu oratorija.

 5. skupina Našo skupino je ta teden sestavljalo 15 otrok in 5 animatorjev. Skozi cel teden smo ustvarjali, se igrali,  modrovali, peli in plesali in se na splošno zelo dobro imeli. Navdušeni smo bili tako nad muzejem iluzij kot tudi nad iskanjem skritega zaklada. Tudi animatorji Ana, Mark, Tadej, Matic in Klavdija so se odlično odrezali in pripomogli, da je zastavljeni program stekel kot po maslu.Kot dokaz prilagamo slike naše skupine in naših dogodivščin ta teden:
 6. skupina Na začetku tedna smo imeli spoznavne igre, ki so nam razkrile imena vseh otrok ter animatorjev in nam pomagale, da smo se bolje spoznali. K temu so zelo pripomogle tudi kateheze, pri katerih so otroci zvesto in zavzeto odgovarjali na najrazličnejša vprašanja in zastavljene probleme. Eden izmed otrokom najljubših delov programa so bili filmčki o kraljici Esteri, s katero so se zvesto soočali z dogodivščinami in zapleti, katere je doživljala Estera. Otroci so se zelo zabavali, ko smo se igrali v igralnici in na igralih. Nekaj nepozabnega pa je bil izlet v hišo iluzij, v kateri smo doživeli najrazličnejše očesne zvijače in prevare. Otroci so se najbolj navdušili nad bodečo posteljo in vrtečim tunelom. Med tednom pa smo si čas krajšali z velikima igrama, ki sta otroke zelo navdušili in izmučili. Pri sveti maši smo z velikim zanimanjem in resnostjo poslušali mašnika ter glasno peli najrazličnejše pesmi, še posebej glasno pa seveda oratorijsko himno. Med tednom pa nam ni zmanjkalo časa tudi na glasbene želje, s katerimi smo si lepšali čas. Skupaj smo se imeli zelo zabavno in prijetno.
 7. skupina Z osmo skupino smo se imeli zelo lepo. Igrali smo se različne športne igre zunaj in v igralnici. Golovec je bil praktično naš drugi dom. Trdo smo trenirali za Tour de France, saj bomo naslednje leto premagali celo nosilca rumene majice
 8. skupina Zabavni,igrivi,

  včasih malo nagajivi 🙂

 9. skupina V skupini deseti 20 nas je,zdaj pa vam povemo,

  kaj počnemo kle.

  Prvi dan smo čokoladne kroglice in sladoled naredili

  ter se skupaj himno naučili.

  Naslednji dan smo na igralih preživeli

  in res fino se imeli.

  Tretji dan smo iz das mase oblikovali

  in Muzej iluzij vneto raziskovali.

  Četrti dan smo pri Lurški kapelici sv. mašo darovali

  in na igrišču zaplesali.

  Zadnji dan smo kazalke izdelovali,

  animatorji pa so nam pri tem pomagali.

  Na koncu smo se ločili,

  a vsi smo si v srcu obljubili,

  “Oratorija 2021 ne bomo pozabili!”

   

Morda vas zanima tudi