Zavetje mladosti

3. teden oratorija

Zaupam, zato si upam!

Ko takole opazujem dogajanje skozi akvarij (pisarna), vidim nasmejane obraze otrok, ki se med seboj igrajo, pogovarjajo, kam splezajo in odkrivajo novo igro. Vidim obraze animatorjev, ki kljub nekaterim sledem utrujenosti (nekateri so že tretji teden aktivni animatorji), še vedno vztrajno in dosledno sledijo otrokom v njihovi igri.

Dobro nam gre. Oratorij nemoteno poteka, otroci so zadovoljni, posledično njihovi starši in na koncu tudi animatorji. Spoznavam, da že tretji teden sklepamo verigo zadovoljstva in veselja, ki postaja vse daljša in trdnejša. Ta veriga potuje med otroki, ko sklepajo nova prijateljstva, ovija animatorje in otroke, ki se med seboj smejijo, pogovarjajo in učijo drug od drugega. Objema animatorje, ki se skozi dan, predvsem pa na animatorskih večerih počutijo vse bolj domače in pripadne. Vse nas pa zbere skupaj pri sveti maši, ki predstavlja središče našega oratorija, saj smo takrat vsi skupaj. Tam si podelimo pozdrave in nasmehe, vidimo prijatelja iz druge skupine in skupaj z njim na glas zapojemo.

To opazovanje me navdaja s hvaležnostjo Bogu za vse animatorje in otroke, ki gradijo naš oratorij in skupaj spletajo verigo zadovoljstva in veselja.

Upam, da jo bodo otroci ponesli domov in jo širili, kamor koli že bodo šli med temi poletnimi počitnicami.

mladinska delavka Kaja Šoštarič

 1. skupina Smo veseli, igrivi, zabavni in družabni. Smo vedno razigrani, včasih pa tudi ustvarjalni. V torek smo veslali, čez teden ves Rakovnik spoznali, med kosilom pa še malo poklepetali.Opisali smo našo skupino, za zaključek pa dodajamo: imeli smo se res fino 😀

  Zdaj pa moramo pohiteti, saj se nam že mudi v igralnico.Smo veseli, igrivi, zabavni in družabni. Smo vedno razigrani, včasih pa tudi ustvarjalni. V torek smo veslali, čez teden ves Rakovnik spoznali, med kosilom pa še malo poklepetali.

  Opisali smo našo skupino, za zaključek pa dodajamo: imeli smo se res fino 😀

  Zdaj pa moramo pohiteti, saj se nam že mudi v igralnico.

 2. skupina 
 3. skupina V naši skupini imamo zelo pridne otroke, s katerimi se veliko igramo. Veliko časa smo ta teden preživeli zunaj. Ugotovili smo, da smo najbolj navdušeni nad krajo zastavic in  igranjem med dvema ognjema. Poleg tega tudi radi ustvarjamo. V ponedeljek smo na primer izdelovali zelo raznolike origamije, živali vseh vrst. Najbolj pa smo se povezali med igranjem družabnih iger.
 4. skupina Četrto skupino sestavlja 16 super pridnih igrivih in poslušnih  otrok in 5 animatorjev. Vsak dan se odigra vsaj ena igra Hali Galija in Riska. Nekateri pa si raje podajajo žogo. Čez teden smo počeli prav vse kar se početi da: šli smo na veslanje, igrali  smo odbojko, nogomet in Pop-iti, se izmučili na trampolinu, risali s kredami, na ognju pekli penice in naslednji dan tudi mafine in še in še. Na začetku tedna smo imeli tudi malo telovadbe, nato pa vsak dan manj. Otroci se včasih razjezimo na animatorje za kakšno minuto ali dve potem pa se hitro spet igramo naprej. No včasih pa tudi obratno. Čez cel teden smo se lepo imeli in med odmori vedno kaj zapeli.
 5. skupina V ponedeljek smo vsi se spoznali,Halli galli, enko in štiri v vrsto smo se igrali.

  Imeli smo se dobro, fino in lepo,

  saj v sredo preveslali smo skoraj celo Ljubljanico.

  Naredili smo tudi lep obesek, sladico in okvir,

  animatorjem, če so bili pridni, pa smo dali mir.

   

 6. skupina Našo skupino sestavljajo 3 punce, 18 fantov in pet animatorjev. V prvem dnevu smo se na hitro spoznali in se takoj posvetili našim najljubšim aktivnostim, ki si nogomet na igrišču z umetno travo, igranje pokra in kraja zastavic. Skozi teden smo izkoristili prav vsako možnost, ki smo jo dobili za igranje nogometa in zabavo na igralih, tako da nam sonca sploh ni primanjkovalo. V torek smo se na kratko ustavili v cerkvi na spovedi, v sredo pa smo odšli na veslanje. V četrtek smo dan začelo z sveto mašo, nato pa se takoj vrnili k svojim najljubšim aktivnostim. Čudovit teden smo zaključili z vodnimi igrami.
 7. skupina Teden smo začeli s spoznavanjem prav tako pa smo si vsak dan ogledali odlomek in oratorijske zgodbe o kraljici Esteri predvsem pa veliko prepevali.Torek smo začeli z adoracijo in spovedjo, nato pa smo se podali v svet ustvarjanja pisanih cofkov in škatlic presenečanja.

  Na veslanje smo se podali v sredo, med plutjem po Ljubljanici smo videli veliko račk in nutrij.

  V četrtek smo dopoldne imeli oratorijsko mašo, popoldne pa smo se zabavali z vodnimi igrami.

  Sedaj pa je že petek in čas je, da se počasi poslovimo, žalostni, ker je tako hitro minilo, vendar veseli, ker smo se veliko novega naučili in spoznali nove prijatelje.

 8. skupina Skupina 8 sestoji
  iz 27 čudovitih ljudi,
  ki vsak dan na Rakovnik smo prihajali
  in v gradu veselo razgrajali.Zjutraj smo himno zapeli naglas,
  nato bil je za dramsko igro in katehezo čas.
  Dolgčas smo hitro pregnali
  in Halli Galli ter Dobble igrali.

  Zapestnice radi smo ustvarjali
  in se pri tem veliko pogovarjali,
  za nekatere pa ta prava
  zunaj je bila zabava.

  V torek smo adoracijo imeli
  in zakrament sprave prejeli,
  v sredo pridno smo veslali,
  v četrtek pa sveto mašo darovali.

  V petek smo se poslovili,
  a tega oratorija ne bomo pozabili!

Morda vas zanima tudi