Zavetje mladosti

4. teden oratorija

BESEDA VODITELJEV:

Bilo je zabavno, polno otroškega smeha in rahlo utrujajoče… seveda govoriva o napihljivih gradovih. Bili so prava senzacija tedna! Prepričana sva, da bi bila kraljica Estera nad njimi navdušena, če bi živela v današnjem času. Vendar pa nas časovna razlika ni ustavila, da se z otroki in animatorji ne bi podali na potovanje do daljne Perzije in vsak dan spoznavali njeno zgodbo.

Ker pa Estera ni superjunakinja, je tudi ona doživljala vzpone in padce, a je zaupala Bogu in jih spretno premagala. Tudi ta teden ni bil drugačen, prišli so vzponi (sladoled) in padci (dež), ki so pripomogli k popestritvi tega tedna. A kot se glasi geslo letošnjega oratorija: »Zaupam, zato si upam,« sva tudi midva zaupala, da bova oratorij spretno pripeljala do konca.

Velika zahvala pa gre pridnim animatorjem, za katere zaupava, da jim bo Bog v nebesih poplačal za vso energijo in čas, ki so ga vložili v zadnji teden oratorja ter upava, da bodo otroci letošnji oratorij hranili v lepem spominu.

Karmen in Žiga

 

 1. skupina: Mi smo prva in najboljša skupina. Sestavljajo jo 6 punc, 10 fantov ter šest animatorjev. Prvi dan smo se  spoznavali, se igrali na igralih in igrali krajo zastavic. V torek smo se na kratko ustavili v cerkvi na spovedi in adoraciji. V sredo smo se zelo zabavali na napihljivih gradovih. V četrtek smo imeli sveto mašo. Po njej smo izdelovali vazice. V petek smo uživali v zadnjem dnevu letošnjega oratorija in, ker smo se imeli tako fajn, bomo drug drugega zelo pogrešali.
 2. skupina:Prvi dan smo se spoznali,drugi dan smo nagajali,

  v sredo smo po gradovih skakali,

  v četrtek smo pri sv. maši sodelovali in si zvonik ogledovali,

  v petek pa smo se igrali in drug za drugim žalovali.

  Rok, Filip, Drumlca, Manca, Nejc, Ivan, Kristjan, Leonid, Flavija, Žan, Leon, Anže, Nik, Barbara, Petra, Tian, Marko Jan in Ana

 3. skupina:Mi skupina tretja smo,v glasbeni šoli bivamo,

  animatorje vsak dan menjamo,

  da vedno zabavno bo.

  9 fantov in 5 punc,

  na nebu mnogo je lunc.

  Rišemo, pojemo, se skrivalnice igramo,

  ter se radi imamo.

 4. skupina:Naši otroci so zelo igrivi,V sredo smo se po gradovih podili.

  Ladjice smo naredili

  In jih v vodo spustili.

  Neprestano smo halli galli

  Igrali, se premagovali.

  Četrta skupina smo

  In vam s slike mahamo.

 5. skupina: V ponedeljek smo se odpravili na travnik kjer smo nabrali rožice za herbarij. V torek smo se zelo zabavali, ko smo delali izdelke iz slanega testa. Malo testa smo tudi pojedli : Pekli smo hrenovke in penice in tekmovali kateri jih poje več. V sredo smo se zabavali na napihljivih igralih. V delavnici smo se zelo zabavali.
 6. skupina: Šestarji smo najboljša skupina. Kljub temu da še nobeden ni bil v šestem razredu smo največji carji. Tako smo kul da prebivamo v gradu kot kralji in kraljice, tako visokega stanu smo da nas morajo naši animatorji po vseh stopnicah prenašati štuporamo. Obožujemo Finsko (to je najboljša igra), reees naglas pojemo Ves dan, vso noč in imamo res izjemne glasove (kar vprašajte inšpektorat pod nami). Vse naše igrice so zelo zabavne. V sredo smo res živeli kot pravi kralji na napihljivih gradovih, animatorje pa smo zaprli v naše ječe in skrbeli da nam niti slucajno nebi ušli. Konec igre, zmagali smo mi!!!
 7. skupina: V sedmi skupini smo delali zapestnice in prstane, naredili in pojedli čokoladne kroglice s sadjem, imeli vodne igre, predvsem pa smo veliko peli, plesali in si pripovedovali vice in uganke. Z nekaterimi se pozabavajte še vi!Kaj je lahko, kot peresce, pa ga nihče ne zmore dvignit?
  – ZRAKLeti, leti, živalca,
  telesce kot vžigalica,
  leti čez potok, barje,
  vmes lovi komarje.
  Kaj je to?
  – KAČJI PASTIR

  To sem jaz, ampak nisem, ampak sem, ampak nisem, ampak sem?
  – SENCA

  Župnik pri verouku vpraša otroke, kaj je prva stvar, ki jo rabimo narediti, da gremo k spovedi. Janezek mu odgovori: “Grešiti!”

  Učiteljica vpraša Janezka: “Kdo je razbil okno?” Janezek ji reče: “Če mislite da bom izdal svojega brata se močno motite!”

 8. skupina: Smo 8. Skupina in smo zelo živahni. Radi se igramo različne igre in se ob tem zelo zabavamo. Na oratoriju smo preživeli zelo veliko lepih in norih trenutkov in zato si bomo ta teden še posebej zapomnili.
  Osmerosmerka
 

G

 

R

 

A

 

D

 

O

 

V

 

I

 

J

 

I

 

D

 

E

 

S

 

T

 

E

 

R

 

A

 

E

 

G

 

O

 

N

 

A

 

M

 

A

 

H

 

J

 

I

 

R

 

O

 

T

 

A

 

 

R

 

 

O

 

L

 

O

 

N

 

A

 

B

 

V

 

A

 

D

 

E

 

O

 

S

 

O

 

K

 

S

 

T

 

R

 

S

 

R

 

E

 

Č

 

A

 

S

 

L

 

O

 

E

 

V

 

E

 

T

 

I

 

L

 

O

 

M

 

V

 

K

 

P

 

O

 

G

 

U

 

M

 

O

 

Najdi naslednje besede:

Estera, mordohaj, haman, oratorij, veselje, emavs, pogum, gradovi, molitev, noge, igra, oltar, sok

 

Iz črk, ki ti ostanejo sestavi geslo

GESLO:  _  _  _   _  _  _  _  _

Morda vas zanima tudi