Zavetje mladosti

Izlet animatorjev SMC-jev na Poljsko

Animatorji SMC-jev in drugih salezijanskih ustanov vabljeni na izlet, ki bo med jesenskimi počitnicami od nedelje 27. – 31. oktobra 2024.

Ogledali si bomo mesto Krakow, rudnik soli Wieliczka, Vadovice rojstni kraj sv. Janeza Pavla II, taborišče Auschiwtz in narodno Marijino svetišče Čenstohova ter SMC v Karkowu in Brnu na Češkem.

Cena izleta je 300€ in vključuje vse: prevoz, namestitev, hrano.

Število mest je omejenih 50, zato pohiti s prijavo.

Povezava za prijavo na izlet: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfql95yXaDhd4vusYvqzHW7reRGAyMKvG8RnbUuBTjJHF9z0g/viewform?usp=sf_link

Bolj podrobna navodila:

Na izlet odhajamo z avtobusom v nedeljo ob 22.00 uri z Rakovnika v Ljubljani. Na poti se ustavimo še verjetno v Celju in v Mariboru, kjer poberemo druge animatorje. V kolikor bo iz Cerknice veliko prijav, lahko avtobus začenja svojo pot tudi v Cerknici.

Prvi dan iz nedelje na ponedeljek se bomo vozili celo noč, zato si vzemite kakšen vzglavnik, da boste dobro spali. V ponedeljek si bomo ogledali koncentracijsko taborišče Auschwitz in rojstni kraj svetega Janeza Pavla II v Vadovicah, tam bomo imeli tudi sv. mašo. Sledi namestitev v Krakowu.

Drugi dan si bomo ogledali rudnik soli v Wieliczka ter mestno jedro Krakowa, kjer bo en del ogleda skupen in nato prost ogled po skupinah.

Tretji dan se bomo odpeljali do Marijinega narodnega svetišča Čenstahova, pozno popoldne pa bomo obiskali en SMC v Krakowu, kjer bomo imeli tudi sv. mašo.

Četrti dan se bomo odpravili nazaj proti Sloveniji. Na poti bomo obiskali še salezijance in SMC v Brnu na Češkem. Predviden prihod nazaj v Ljubljano je ob 23.00.

Poleg ogledov krajev bodo vsak večer spoznavni oz. veseli večeri, zato s sabo vzemite kakšen inštrument in družabne igre. Za duhovnost bo poskrbljeno ob skupni jutranji molitvi, pred obroki in pri obhajanju sv. maš.

S sabo vzemite: Veljaven osebni dokument, osebne potrebščine, topla oblačila, spalno vrečo, nekaj denarja za kakšen spominek ali priboljšek.

Za hrano bo poskrbljeno s strani organizatorjev. Prvi dan in zadnji dan bo kosilo na poti zato bo v obliki obilne malice. Enako velja za večerjo zadnji dan. Drugi obroki ostale dni bodo topli in bodo pripravljeni v hostlu in enkrat se bomo ustavili v McDonaldsu. Vse to seveda na stroške organizatorjev.

Prispevek za izlet boste nakazali na TRR SMC-ja Rakovnik v dveh delih. Prvi obrok 100€ že v septembru in 200€ v oktobru. pred tem boste dobili obvestilo na meil ali telefon.

Za dobro voljo in družbo boste poskrbeli animatorji, za blagoslov in vartsvo na poti pa bomo skupaj prosili svetega Janeza Boska in Marijo Pomočnico kristjanov.

Morda vas zanima tudi