Zavetje mladosti

Animatlon

Mladi na Rakovniku smo bili te poletne počitnice kar precej pridni. Izvedli smo 4. tedne oratorija o svetniku Frideriku Baragi, nato sta bila dva tedna počitniškega varstva, en teden športnega tedna in za konec še Biblija Land, ki je bil letos prvič kjer koli v Sloveniji oziroma na svetu. Za vse darovane dni in moči pa smo tudi animatorji upravičeni enega posebnega dogodka, namenjenega samo nam, kjer se mi sami med seboj povežemo in tekmujemo med drugimi skupinami animatorjev iz mladinskih centrov po celi Sloveniji.

Ta dogodek se imenuje Animatlon, ki je letos potekal 1. 9. v Želimljah in ga je organizirala ekipa mladih in mladih po srcu z Dominikom Žnidaršičem na čelu. Iz Rakovnika sta se prijavili kar dve skupini.

Dan je potekal zelo lepo organizirano. Najprej je bilo ob 9.00 zbiranje, kjer so skupine animatorjev lahko razstavile tudi svoje oratorijske zastave. Ob 10.00 je sledila sveta maša, ki jo je vodil Boštjan Jamnik, po njej pa smo se v raznih igrah bojevali z drugimi skupinami in si tako zagotovili mesto v vrsti za odhod na pot preživetja.

Ta pot je bila polna izzivov, kot so mreže med drevesi, zipline, premetavanje traktorske gume, skupno skakanje v velikih vrečah, brodenje po ledeno mrzli Želimeljščici, tek po blatu, hoja po vrvi čez potok, plezanje čez leseno steno, plazenje po blatu in za konec še dolga blatna drča. Za še boljše počutje in polno izkušnjo tega dne pa je poskrbel tudi dež, ki je skoraj nenehno padal, kar je naredilo progo še toliko bolj zabavno. Na koncu pa smo za nagrado dobili tudi topel čaj in čevapčiče, česar je bilo dovolj tudi za najbolj lačne fante.

Tako smo tudi animatorji nahranili divjega otroka, ki se vedno skriva v nas.

Tina Ključevšek

Morda vas zanima tudi