Zavetje mladosti

Animatorski vikend v Ankaranu

Prvi vikend krompirjevih počitnic smo se rakovniški animatorji odpravili na delovno-družabni vikend v Ankaran. V nastanitev – salezijanski mladinski center v Ankaranu, ki se nahaja pod cerkvijo Svetega Nikolaja, smo prispeli okoli pol sedmih zvečer in pričakala nas je slastna večerja naše kuharice Ruže. Po večerji in udobni namestitvi po sobah smo imeli družabni večer. Igrali smo se različne zabavne in povezovalne igre ter plesali. Za lep zaključek dneva smo zmolili in se odpravili spat, najbolj zagreti animatorji pa smo v poznih večernih
urah izkoristili še zadnje morske valove v hladnem slovenskem morju. Polni energije smo se zbudili v sveže sobotno jutro. Že ob sedmih smo se lahko udeležili svete maše, ob osmih pa smo bili skupaj zbrani pri jutranji molitvi in obilnem zajtrku. Sobotno dopoldne smo preživeli ob poslušanju predavanja člana podjetja Logout, ki se ukvarja s spletnim nasiljem in različnimi odvisnostmi, povezanimi s prepogosto uporabo mobilnih naprav in interneta. Veliko novega smo izvedeli o varni uporabi spleta, o vrstah spletnega nasilja, kako ga prepoznati in se nanj odzvati. Veliko smo govorili tudi o pornografi ji in njenih negativnih učinkih na človekovo telo, duševno zdravje in odnose med ljudmi. Po delavnici smo se v manjših skupinah pogovarjali o slišani temi, rešili morebitne nejasnosti in si podelili mnenja. Bilo je zelo zanimivo in sproščeno. Po odličnem kosilu je sledil odmor, med katerim smo spremljali nogometno tekmo med dvema ekipama naših animatorjev.
Nadaljevali smo s pripravo dejavnosti, ki jih bomo izvajali v letošnjem letu. Načrtovanje zimskega in adventnega oratorija, smučanja na Pohorju, pustovanja in drugih aktivnosti nam je šlo odlično. Po večerji smo se v skupinah podali na zabavno tekmovalno orientacijo po Ankaranu in se vrnili na adoracijo. Za različne namene smo molili rožni venec in veliko prepevali ter se odpravili spat.
Zadnji dan smo pozajtrkovali in kaplan Janez nam je povedal veliko lepega o zakramentu svete spovedi. V tišini smo nato razmišljali o nekaterih vprašanjih v povezavi s tem zakramentom in si svoje misli podelili v manjših skupinah. Skupaj smo se odpravili v cerkev in imeli sveto mašo. Še zadnjič smo jedli zelo dobro kosilo in se zahvalili kuharici Ruži, ki je tako lepo skrbela za nas in naše želodčke. Sledilo je fotografi ranje in nato pospravljanje kovčkov, čiščenje prostorov in vožnja proti Rakovniku.
Čudovit vikend se je zaključil s soncem in veseljem v naših srcih, polnih novih dogodivščin, prijateljstev in zagona za novo animatorsko
leto.

Morda vas zanima tudi