Zavetje mladosti

Birma = Sveti Duh = Ljubezen

Pod tem sloganom smo imeli v grajski dvorani na Rakovniku v soboto, 13. aprila letos, posebno druženje birmancev, staršev in botrov, ki ga je pripravila Polona Vesel Mušič za zakonsko skupino Domačica. Polona je na Teološki fakulteti doktorirala s področja birmanske pastorale in je avtorica vrste knjig s to temo.

Skozi predavanje in pričevanje smo se dotaknili različnih vsebin, kot so odraščanje oz. mladostništvo, vloga staršev in botrov, spremstvo in prijateljstvo Svetega Duha, bogastvo njegovih darov … Spoznali smo obred birme in razmišljali, kako živeti s Svetim Duhom po birmi. Znotraj štiriurnega srečanja je bil na voljo tudi čas za pogovor v skupini med starši, prav tako pa tudi za pogovor v paru med botrom in birmancem. Srečanje je bilo podprto tudi z video vsebinami, ki so nas motivirale skozi celotno srečanje. Najbolj nam je v spominu ostal film Metuljev cirkus, ki ga priporočamo v ogled, saj govori o tem, da smo vsi ljudje vredni spoštovanja.

Naslednji dan so imeli mladostniki iz zakonske skupine še poseben 3-urni program po metodi geštalt pedagogike, kjer so risali vsak svojo zgodbo, se ob njih pogovarjali ter razmišljali, kako je vsak dragocen. Sveti Duh ob birmi še posebej vstopa v te zgodbe – v življenja naših birmancev in tudi nas odraslih, ki jih ob tem spremljamo. Sveti Duh za odnose ljubezni potrebuje torej tudi našo podporo, naše sodelovanje.

Jože Gornik

 

Morda vas zanima tudi