Zavetje mladosti

Bivakiranje čete grajskih vitezov ali Kako si popestriti življenje

Četo Grajskih vitezov je ponovno čakal zanimiv izziv – odpravila se je namreč na bivakiranje. Za vse, ki ne veste, kaj to pomeni, naj na kratko pojasnim: na vrhu hribčka nad GŠ Rakovnik smo skavti iz šotork, palic in vrvi postavili bivake – zatočišča v obliki tristrane prizme. Po zavzetem postavljanju bivakov, ki so bili dejansko zavidljivo dobro narejeni (Logično; saj si nihče ni želel polnočne prhe v spalni vreči! Napovedan je bil namreč dež, ki pa je, hvala Bogu, zatajil.), smo družno poromali na ljubljanski grad. Tam smo se, kot se za prave grajske viteze edino spodobi, udeležili slovesne svete maše, ob godu svetega Jurija, ki ni le zavetnik veje IV, temveč tudi mesta Ljubljane.

Po slovesni sveti maši smo jo jadrno ucvrli nazaj na Rakovnik, saj so nas želodčki s svojim kruljenjem neusmiljeno opozarjali na manjko hranil. Zakurili smo ogenj in pripravili ošiljene palice, na katerih smo si spekli tradicionalno skavtsko večerjo: hrenovke in tvist (testo iz moke, vode in soli). Večer smo preživeli ob zvoku kitare in ubranem petju.

V nedeljsko jutro nas predramilo ptičje žgolenje. Še pred zajtrkom smo hitro pospravili naše bivake, saj se je nebo odločilo zajokati (Popolnoma razumljivo – vsak bi potočil solzo ali tri, če ne bi mogel bivakirati s skavti!). Kljub dežju se zajtrku nismo odpovedali. Še več; privoščili smo si prav slastno prilogo – solato iz bukovega listja (njam!) 😊 in tako opravili še en izziv za projekt IZZIVAJ UŽIVAJ, v katerem četa sodeluje in se tako trudi živeti še bolj zdravo.

#izzivajuzivaj #skavtinjeinskavti #IV #mladostkideluje #zdravkoskavt #gibanje #telovadba 

Ana K. (Ustvarjalna kuna)

Morda vas zanima tudi