Zavetje mladosti

»Bog je blizu«

Molitveni večer

Na praznik Marije Pomočnice in na predvečer praznovanja 100. obletnice blagoslovitve cerkve, se je v okviru misijona v cerkvi odvil molitveni večer z naslovom »Bog je blizu«.

Za glasbeni uvod je poskrbela domača glasbena skupina Navdih, nato pa sta zbrane v polni cerkvi nagovorila zakonca Simon in Martina Jurkovič, ki sta povedala, kako jima je vera pomagala pri soočenju z boleznijo njune hčerke. Med češčenjem najsvetejšega so k lepemu molitvenemu vzdušju pripomogli člani glasbene skupine Mesto na gori, duhovnik Klemen Balažič pa je imel nagovor o Božjem usmiljenju. Duhovniki so bili na razpolago za spoved ali pogovor, udeleženci pa so lahko zaprosili tudi za molitev po osebnih namenih ob pomoči svetega pisma v malih molitvenih skupinah. Prav vsak je bil povabljen, da na listek zapiše svoje osebne prošnje in jih prinese v košaro pred oltar, kjer prižge svečko ter iz druge košare vzame spodbuden citat iz svetega pisma. Ves večer so udeleženci prihajali pred Jezusa s svojimi prošnjami in zahvalami, na trenutke je bila pred oltarjem kar gneča. Ganljivo je bilo opazovati može in žene, odrasle in otroke v drži čaščenja in slavljenja pred Najsvetejšim na oltarju in res je bilo čutiti živo navzočnost Jezusa med nami; Boga, ki je blizu.

Ob koncu prvega dela molitvenega programa je zbrane nagovorila župljanka Monika Pajk, ki je povedala, kako se je spoprijela z diagnozo raka in kako so ji na zahtevni poti zdravljenja pomagali dobri ljudje in osebna vera. Za glasbeno molitveno spremljavo je nato poskrbel Odkloplen Grega. Nekaj minut pred polnočjo je duhovnik z Najsvetejšim odšel po cerkvi, ter vsem prisotnim podelil še poseben blagoslov. Molitev ob glasbi se je končala ob polnoči z melodijo violinistke Ane Rupar, sestre Hčere Marije Pomočnice pa so na ploščadi pred cerkvijo postregle s toplim čajem. Češčenje Najsvetejšega in bdenje pri Mariji Pomočnici je nato trajalo še vso noč, do sedmih zjutraj.

Morda vas zanima tudi