Zavetje mladosti

Čarna mavrica 2019

Otroški festival ob zaključku veroučnega leta

Na sončno soboto, 1. junija 2019, smo se otroci, animatorji, starši, duhovniki, redovnice in kateheti znova zbrali pri Mariji na Rakovniku na festivalu Čarna mavrica.

Rdeča nit in naslov letošnje Čarne mavrice je bil: Jezus mi daje moč. Na uvodni poti smo se med raznimi ovirami in zagatami spraševali, kdo vse mi daje moč, in ugotovili, da so to starši, prijatelji, duhovniki, kateheti in seveda Jezus. Nato smo se udeležili različnih otokov, na katerih so bile delavnice. Letos so bili še posebej zanimivi vitezi z dvobojem in viteško vasjo, pa seveda gasilci in policaji, skavti, ki so pripravili pot preživetja, čarovnik s svojimi triki. Videli smo, kaj lahko oblikujemo z motorno žago, spoznali smo, kako živijo naši vrstniki v Afriki, ogledali smo si cirkuško predstavo Fuskabo, se v pevski delavnici naučili novih pesmi in v plesni novih gibov ter se igrali na mega twisterju in zemljokrast. Žal je bilo premalo časa, da bi lahko obiskali vse zanimive otoke.

Sočasno je potekal tudi finalni kviz Mavrično-katehetskih iger, ki ga je vodil Jure Sešek. Po malici in sproščeni igri na igrišču mladinskega centra je sledila še vesela sv. maša, ki jo je vodil škof Franc Šuštar. Pri pridigi nam je rekel, da moramo zaupati Jezusu, ki bo poskrbel za nas.

Ob zaključku smo dobili pisane balone, ki so nas spremljali domov, kamor smo prenesli veselje in navdušenje tega čudovitega dne.

Nina

 

Prireditev je bila sofinancirana s strani Evropske solidarnostne enote, in sicer v okviru solidarnostnega projekta Prireditve delux

Morda vas zanima tudi