Zavetje mladosti

DDV za ministrante

Duhovno družabni vikend na Koprivniku

Na Prešernov dan smo se Rakovniški ministranti odpravili na duhovno družabni vikend. Odšli smo na Koprivnik v Vodnikov dom.

Zaradi praznika se je vikenda udeležilo samo 7 ministrantov, zato pa je bilo več voditeljev in to kar 5. Manjkal je samo Anej, ker se je moral veliko učiti. Vikend smo začeli s spopadom z blazinami, nadaljevali pa z ogledom filma Big Hero 6, o katerem smo se v dveh skupinah pogovarjali po katehezah. Izpostavili smo 5 vrednot. talenti, prijateljstvo, podoba Boga, maske. Poizvedeli smo tudi o naših krstnih zavetnikih, po katerih bi se morali zgledovati.

Za kuhinjo je skrbel g. Janez Ključevšek, ki je z nami že tradicionalno vsako leto na naših ministrantskih vikendih. Gospod Janez vedno poskrbi, da je hrana odlična in da jo je dovolj. Ministranti voditelji pa poskrbe, da nič ne vržemo stran in da vse pojemo.

Na vikendu ni manjkalo druženja, igre, molitve in katehez, za kar smo poskrbeli voditelji in kaplan Janez. Kot to veleva tradicija, smo na vikendu izvedli tradicionalni veseli večer na katerem smo se posebej zabavali. Da pa ni manjkalo športnih aktivnosti, smo se odpravili na Vodnikov razgled, kjer smo uživali v rajskem pogledu na zasnežene gore. Ministrantskega vikenda seveda ni brez nogometa in kepanja. Našli smo tudi naravno drsališče. Po vsakem obroku so ministranti pomagali pri pomivanju posode in pospravljanju hiše. Pri tem so se zelo pritoževali, ampak so bili kos vsem tem nalogam. Na poti nazaj smo se ustavili še pri Mariji Pomagaj na Brezju.

Na koncu naj povem, da čeprav smo nekatere ministrante komaj prepričali, da so odšli z nami, so nas na koncu vikenda spraševali, kdaj bomo spet organizirali kaj podobnega. Zaradi vsega naštetega, kar smo doživeli, smo se razšli z žalostnimi obrazi, saj je bilo konec lepega vikenda.

Jakob Skubic

Morda vas zanima tudi