Zavetje mladosti

Dijaki DJB Rakovnik na Koprivniku

V petek, 25. oktobra, smo se dijaki in dijakinje don Boskovega dijaškega doma na Rakovniku podali na Koprivnik, na vikend vzgojne skupine.

Po prihodu smo se nastanili v sobe in v družbi drug drugega počakali na večerjo, ki so jo pripravili trije naši dijaki. Po večerji smo imeli molitev oz. delavnice na temo naše identitete. Vzgojitelji so nam dovolili, da svoj večerni prosti čas izkoristimo po svoje in smo bedeli še dolgo v noč, kljub temu da smo morali drug dan vstati ob 7.30.

V soboto dopoldne nas je obiskala slepa gospa Sonja Pungertnik, ki nam je pričevala o svojem življenju. S svojimi zgodbami nas je navdušila in nam pokazala, kako je življenje lepo tudi, ko mislimo, da nam kaj manjka. Dan smo nadaljevali z delom: žagali in zlagali smo drva, nekateri pa so pospravljali po hiši, kjer smo stanovali. Po končanem delu smo se odpravili na pohod do Blejske koče, najpogumnejši pa so se odpravili še na Lipenski vrh. Nazaj v hišo smo se vrnili že v trdi temi. Po večerji smo imeli veseli večer, ki ga je pripravila naša vzgojiteljica Mateja. Kot prejšnji dan smo nato imeli molitev, sledilo pa je nočno druženje, ki smo ga spet zaključili prepozno.

Naslednje jutro smo se po zajtrku lotili pospravljanja, saj je bil to naš zadnji del vikenda. Ob 9. uri smo se odpravili k maši, kjer smo zapeli nekaj pesmi. Pri maši so se nam pridružili tudi naši starši. Po maši nam je vzgojitelj Nejc pripravil predavanje o spanju, nato smo se zunaj malo družili ob domačih dobrotah. Tako smo tudi zaključili naš super preživeti vikend. Imeli smo se krasno in bi ga z veseljem še večkrat ponovili.

Vita Stermecki

Morda vas zanima tudi