Zavetje mladosti

O dijaškem domu

Dom Janeza Boska Rakovnik je prednostno namenjen fantom in dekletom, ki obiskujejo srednjo šolo v Ljubljani.

Prizadevamo si, da bi bilo življenje v dijaškem domu podobno življenju v družini, zato želimo fantom in dekletom ponuditi prostor, kjer se bodo počutili doma, ter okolje, kjer bodo lahko razvijali spoštljive prijateljske odnose. Vzgojitelji se aktivno vključujejo v življenje dijakov in skupaj z njimi organizirajo razne dejavnosti, ki dijakom pomagajo k vsestranski rasti.

Omogočamo primerne pogoje, ki mladim pomagajo uspešno opraviti šolanje ter nato tudi najti sebi primerno zaposlitev. Želimo zagotoviti varen in zdrav prostor za mladostnike, zato imamo ničelno toleranco do kakršnega koli nasilja in prepovedanih substanc.

Mladim želimo zagotoviti pogoje za celostni razvoj – s tem namenom ponujamo veliko možnosti za športne, glasbene in druge aktivnosti, ki pomagajo k zorenju v odgovorne in vsestransko zrele osebnosti.

Smo katoliški dijaški dom, zato se trudimo, da bi v mladih prebudili tudi duhovne vrednote, ki jim bodo pomagale osmisliti njihovo življenje.

V dopoldanskem času v domu ni posebnih dejavnosti. Popoldanski čas je namenjen učenju in razvedrilu ter razvijanju talentov. Dijakom so na razpolago tudi prostori salezijanskega mladinskega centra, lahko pa se vključijo tudi v mnoge dejavnosti, ki jih tam ponujajo. Spodbujamo tudi delovne akcije.

Dom Janeza Boska Rakovnik ima zelo dobro lokacijo ob vznožju Golovca, kar omogoča dijakom veliko možnosti gibanja v naravi. Blizu je postaja mestnega avtobusa št. 3. Na tej postaji je možnost izposoje koles BicikeLJ, do centra mesta pa potrebuješ peš 30 minut.

Vpis in omejitev

V Domu Janeza Boska Rakovnik imamo dve vzgojni skupini, eno fantovsko in eno dekliško. Skupno lahko sprejmemo 63 dijakov.

Prosta mesta:

za šolsko leto 2024/25 razpisujemo 26 prostih mest – 14 za dekleta in 12 za fante.

Kriteriji za omejitev:

1. Oddaljenost kraja bivanja od šole.
2. Oddaljenost dijaškega doma od šole (bližje, kot je šola, več je točk).
3. Sočasno bivanje brata ali sestre v dijaškem domu.

Prijavnico za dijaški dom je potrebno oddati do 2. 4. 2024.