Zavetje mladosti

Duhovna obnova za prvoobhajance in starše

V čudovitem sobotnem jutru, 16. 3. 2019, smo se ob 9.00 zbrali kot velika Božja družina. Najprej nas je z Bogom povezala jutranja molitev in Božja beseda, ki so jo animirali animatorji. Prisluhnili smo Jezusu in učencem, ki so bili priče pomnožitve kruha in rib v puščavi. V tem odlomku so nas nagovorile štiri besede, ki so bile iztočnice za pogovor v treh skupinah. V prvi skupini so razmišljali, da je vsak IZBRAN IN BLAGOSLOVLJEN od Boga. Ali sem tudi jaz pripravljen blagoslavljati? V drugi skupini so se pogovorili, da je vsak kdaj RAZLOMLJEN in podoben Jezusu na križu, kadar nas doletijo težave, neuspehi. Ali sem pripravljen sprejeti izziv za osebno rast ali dopustim, da me življenje zlomi? V tretji skupini DAROVAN so razmišljali, da je človek najlepši in najveličastnejši, ko daje in se daruje. Zgled nam je pokazal Jezus, saj je dal samega sebe v hrano. Ali sem pripravljen pozabiti na svoje sebične želje in osrečevati druge? Dve skupini sta bili v župnišču, ena pa pri sestrah HMP, kjer so pekli hostije za praznik prvega svetega obhajila. To je bilo za otroke posebno doživetje. Obiskali so Jezusa v kapeli sester in se mu priporočili. Po končanih delavnicah je sledila pevska vaja, ki sta jo vodila Tina in  Aljaž.  Pesem je še bolj ogrela srca prvoobhajancev za prvo srečanje z Jezusom. Starši so med tem časom skupaj z g. župnikom razmišljali o verski vzgoji in se o tem pogovorili v manjših skupinah. Dopoldne so zaključili z molitvijo pred Jezusom za svojo družino in otroke. V SMC-ju je že čakalo kosilo za vse, ki ga je pripravila dobrosrčna gospa Ruža. Pridružili so se tudi otroci, ki so bili v varstvu prijaznih animatorjev.

Hvala vsem, ki ste DUHOVNO OBNOVO podprli z molitvijo in žrtvami.

Predvsem pa hvala animatorjem: Ani, Aljažu, Karmen, Andražu, Juliji, Lori, Tini, Maji, Adi, Vidu, Tinkari, Piji, sestram HMP, še posebej s. Bernardki, gospe Ruži in g. župniku Mirku.

 

Izjave ali odmevi nekaterih prvoobhajancev:

  • Najboljša je bila peka hostij in igranje vislic. Naučil sem se, da poslušaš svojo vest. (Marcel)
  • Najbolj všeč mi je, da sem se naučil delati sveto hostijo. Naučil sem se, da moramo izbirati. (Florian)
  • Naučil sem se, da imaš v življenju veliko izbir in da izbereš najboljše. (I. A)
  • Najboljša delavnica, pečenje hostij.
  • Delali smo hostije, poslušali pravljico o treh bratih, igrali vislice in imeli dve izbiri. Naučila sem se veliko več o Bogu. Všeč mi je bilo vse. (Neža)
  • Peka hostij. Všeč mi je bilo, ko smo z Lori in Julijo pletli verigo.
  • Pečenje hostij. Ko smo zaprli oči in nam je Ana nekaj prebrala in smo si predstavljali, kot da je Jezus. (Estera)

 

Katehistinja  s. Ivanka Zakrajšek

Morda vas zanima tudi