Zavetje mladosti

Gremo na misijon!

V sredo, 24. maja 2023, na praznik Marije Pomočnice, bo ob 19.30 slovesna sveta maša pri Lurški kapeli, v zahvalo in priprošnjo naši materi Mariji. Hkrati bomo s to slovesno sveto mašo uradno začeli župnijski misijon.
Naslednje leto bomo ravno v maju praznovali 100-letnico posvetitve svetišča Marije Pomočnice. In da se bomo na ta praznik duhovno pripravili, bo celo leto potekal župnijski misijon. Namen misijona je, da se vsi župljani med seboj medgeneracijsko povežemo, okrepimo naše župnijsko občestvo, da med ljudi širimo srečo in veselje, hkrati pa poglobimo naš odnos z Bogom.
Nosilci misijona bomo župljani sami, saj ima prav vsak izmed nas nekaj za povedati. Vsak izmed nas ima svojo izkušnjo vere, ki jo lahko preda ostalim. Ni nujno, da smo teološko podkovani. Važno je le to, da znamo predati pomembno sporočilo vsem v današnjem svetu. To sporočilo pa je, da smo vsi Božji ljubljeni otroci, da ima Bog rad prav vsakega izmed nas in je ustvaril svet iz ljubezni do nas ter da smo prav vsi poklicani k večnemu življenju. Jezus Kristus nas je odrešil s svojo smrtjo na križu in nam s svojim vstajenjem pokazal pot življenja.
Morda vas zanima tudi