Zavetje mladosti

Kaj me v starosti “gor drži”?

Srečanje starejših

Bil je torek, 21. maja 2024, dopoldne, čas našega srečanja za starejše ob praznovanju stoletnice posvetitve rakovniške cerkve. Deževalo je kot za stavo, nas, organizatorje, pa je malo stiskalo pri srcu, kako bo s samo udeležbo. Saj veste, kako je z nami malo starejšimi, včasih se težko odpravimo od doma, če je dež – pa tudi, če je prevroče. Vendar pa smo bili, kljub dežju, res prijetno presenečeni in neskončno hvaležni, ko se nas je zbralo okoli 150 starejših in smo do zadnjega kotička napolnili dvorano glasbene šole.

Naše srečanje smo začeli z blagoslovom in kratkim uvodnim pozdravom g. Alojzija Slavka Snoja, tudi našega stalnega duhovnega voditelja skupine starejših Rakovnik, nato pa smo nadaljevali z glasbeno točko naše župljanke, violinistke Ane Rupar, ki nas je lepo uvedla v naše srečanje. Sledil je nagovor našega gosta prof. dr. Jožeta Ramovša, ki je odličen strokovnjak na področju kakovostnega staranja in medgeneracijskih odnosov. Povedal je, da se na Rakovniku počuti zelo domače, saj je pred več kot petdesetimi leti, kot študent bival tu, pod okriljem Marije Pomočnice. Med govorom je poudaril, kako pomembno je, da po upokojitvi ostanemo dejavni, se pridružimo različnim skupinam in skrbimo za svoje telesno, duševno, socialno in duhovno zdravje. Prav tako je izpostavil pomembnost sprejemanja pomoči ob pravem času, oziroma takrat, ko nam začnejo pešati moči. Nato smo si med seboj podelili, za kaj vse smo v našem življenju hvaležni in skupaj ugotovili, da se moramo znati v starosti tudi poveseliti, praznovati in biti ponosni na svoje dosežke, obenem pa biti hvaležni za vse dobro, kar smo v življenju prejeli ter se zahvaljevati za našo skupnost, v kateri čutimo, da nismo sami.

Za zaključek našega dragocenega srečanja, nam je na harmoniko zaigral Martin Sešlar in poskrbel za prijetno, sproščeno vzdušje. Seveda pa na koncu ni zmanjkalo odličnih dobrot naših pridnih gospodinj in prijetnega, veselega druženja. In prav taka, sproščena, vesela, so vsa naša srečanja starejših, zato vas vse starejše, tudi tiste, ki ste ravnokar vstopili v obdobje upokojitve, vabimo, da se nam pridružite na naših rednih srečanjih – vsak drugi torek v mesecu, od 9. do 11. ure, v župnijski dvorani Majcnovega doma. Pridite, vedno nam je lepo!

Več informacij o skupini za starejše najdete tukaj.

Morda vas zanima tudi