Zavetje mladosti

Kdo je gospodar časa?

Okroglo omizje o organizaciji časa

V sredo, 22. maja, smo v okviru župnijskega misijona v restavraciji Kubus organizirali okroglo mizo z naslovom “Kdo je gospodar časa?”. Dogodek je privabil kar 80 obiskovalcev, kar je potrdilo, da je tematika zelo aktualna in pomembna tudi za širšo javnost.

Trije izjemni gostje so nas popeljali skozi poglobljeno razpravo o tem, kako v sodobnem svetu smotrno ravnati s časom. Miha Blažič, uspešen podjetnik, je delil svoje izkušnje iz poslovnega sveta in izpostavil pomen učinkovitega upravljanja časa za doseganje uspeha in ravnovesja med delom in zasebnim življenjem.

Jerneja Hribar Bukovič, priznana psihoterapevtka, je spregovorila o psiholoških vidikih časa ter o tem, kako nas hitenje in nenehna prisotnost tehnologije potiskata v začarani krog stresa. Posebej se je osredotočila na preprečevanje izgorelosti in pomen postavljanja mej ter samospoštovanja pri razporejanju našega časa.

Nataša Rupena, umetnica z lastno izkušnjo izgorelosti, je na izjemno osebni ravni delila svojo zgodbo in predstavila, kako jo je izgorelost prisilila, da je na novo premislila o svojih prioritetah in vrednotah. Njena zgodba je navdihnila mnoge v občinstvu, da so začeli razmišljati o tem, kako lahko bolje uravnotežijo svoje življenje.

Vsak izmed gostov je temo predstavil iz svoje unikatne perspektive, kar je omogočilo, da se je vsak od obiskovalcev lahko našel v vsaj eni izmed predstavljenih zgodb. Po koncu 90-minutne razprave je sledil še prijeten klepet z udeleženci, kjer so obiskovalci imeli priložnost neposredno poklepetati z gosti in si izmenjati mnenja ter izkušnje.

Dogodek je ponudil globok vpogled v izzive sodobnega upravljanja časa in nas spomnil, da imamo moč, da vzamemo čas nazaj v svoje roke. Raznolike izkušnje gostov so obogatile vsakogar izmed nas in nam dale dragocene napotke za prihodnost.

Hvaležni smo za tako lep odziv in se veselimo prihodnjih dogodkov, kjer bomo nadaljevali z obravnavo pomembnih tem, ki nas vse zadevajo.

Morda vas zanima tudi