Zavetje mladosti

Kdor zaupa v Marijo, ne bo nikoli razočaran

V Marijin mesec oktober – mesec rožnega venca – smo z veroučenci vstopili s skupno katehezo, ki nas je navdušila za družinsko in osebno molitev. Ob resničnem zgledu dekleta na potniški ladji v Atlantiku smo zaslutili veličino in moč te molitve. Kot so jagode na rožnem vencu povezane z vrvico, tako nas ta molitev povezuje z Bogom in ljudmi, za katere molimo.

Po kratkem srečanju v razredu smo se odpravili v salezijansko kapelo in tam preprosto molili veseli del rožnega venca v skrajšani obliki. Evangeljski odlomki so osvetlili skrivnost vsake desetke. Prosili smo za starše, ki so nas spočeli v ljubezni; za noseče mamice, da bi z veseljem pričakale otroka; za otroke, ki se bodo rodili v tem mesecu, da bodo imeli ljubeča starša; za vse kristjane, da bi poslušali Božjo besedo in se trudili živeti po njej; ter za modrost, da bi starši vzgajali svoje otroke v dobre kristjane in poštene državljane. V kapelo smo postavili pano z desetko rožnega venca v mavričnih barvah. Na koncu molitve se je vsak otrok približal in dal svoj prstni odtis, svoj pečat z željo, ostati v prijateljski navezi z Jezusom in Marijo.

O še nekaj je bilo! V SMC-ju so v mesecu oktobru organizirali delavnico za izdelovanje rožnega venca. Marsikakšen otrok je skupaj s starši, katehetom, animatorjem izdelal prav svoj rožni venec, na katerega je ponosen in se sedaj svetlika na njegovi nočni omarici, v puščici, žepu, na roki, kot lepa zapestnica. Moj je misijonski v petih barvah, ki mi odlično služi za molitev pri verouku. Otroci izberejo celino – kontinent in s tem ljudi, za katere zmolimo.  Lepo je potovati z rožnim vencem in imeti svet na dlani.

 

katehistinja s. Ivanka

Morda vas zanima tudi