Zavetje mladosti

Koledovanje

Tri kraljevska akcija ali koledovanje bo potekala letos dan po Božiču 26. 12. od 10.00 do 17.00 ure. Koledniki bodo obiskali vse naslove, ki jih imamo v bazi podatkov še iz prejšnjih let.

Za obisk kolednikov se zato ni potrebno prijaviti, če so se v normalnih razmerah koledniki pri vas ustavili vsako leto. V primeru, da se pri vas koledniki tudi pred leti niso ustavili ali ste spremenili naslov in bi si želeli obiska kolednikov, potem se prijavite spodaj v okence Prijava na obisk kolednikov.

Za koledovanje tudi letos prosimo otroke in animatorje, da se tej akciji pridružite. Za sodelovanje se prav tako prijavite spodaj v okencu Sodelovanje pri kolednikih; sodelovanje kot kolednik ali osebno na mail: [email protected]
Za vse kolednike bodo pred koledovanjem vaje in sicer v dveh možnih terminih. Prvi termin vaj za kolednike je v torek 12. 12. ob 19.15 v prvem razredu v župnijskem delu in drugi termin je v ponedeljek 18. 12. ob 19.15 isto v prvem razredu. Na vajah si bodo koledniki izbrali opravo (plašče, krone in rekvizite), določili bomo tudi skupine v kateri bodo koledovali.

Na dan koledniške akcije v ponedeljek 26. 12. se bomo koledniki zbrali v rotundi SMC-ja ob 9.00 zjutraj. Po blagoslovu kolednikov in navodilih za pot se bomo odpravili od hiše do hiše. Predvidoma do 17.00 (verjetno že prej) bomo obiskali vse naslove. V primeru, da koga od naslovnikov ne bo doma, mu bodo koledniki pustili nalepko ter letak in pismo za morebitne darove za misijone, ki jih, če želijo prinesejo na Rakovnik v sprejemnico.

Po končanem koledovanju imajo koledniki kosilo in druženje v SMC-ju. Koledniki in animatorji imajo spomladi zastonj obisk v termah Čatež, ki jih bomo obiskali skupaj s šmarničarji.

Želimo vam lepo pripravo na Božič.

Morda vas zanima tudi