Zavetje mladosti

KOŠARKARSKI TURNIR NA RAKOVNIKU

V soboto, 6. 10. 2018, smo na Rakovniku organizirali košarkarski turnir. Igrali smo v telovadnici SMC 3:3 na dva koša. Sodelovale so tri ekipe, in sicer Robni trakovi Blažič, Killerbees in Gabrovka.

Ekipe so se pomerile vsaka z vsako. Vsaka tekma je trajala 30 minut (2×15).

V prvi tekmi sta se pomerili ekipi Robni trakovi Blažič in Killerbees. Do polovice prvega polčasa je bila tekma še izenačena, potem pa je ekipi Robni trakovi Blažič uspel delni izid 9:0 in s tem so prišli do občutnejše prednosti. Polčas so dobili s 23:11. V drugem polčasu je bila slika podobna in tekma se je končala z rezultatom 46:32 v korist ekipe Robni trakovi Blažič.

Sledila je druga tekma turnirja, kjer sta si nasproti stali ekipi Robni trakovi Blažič in Gabrovka. Gabrovčani so odlično začeli tekmo in hitro povedli. Po nekaj minutah igre so jih nasprotniki ujeli in povedli. Na igrišču se je bil trd boj za vsako žogo. Ni bilo popuščanja, vendar ekipa Robni trakovi Blažič vodstva ni več izpustila iz rok. Polčas je dobila z 21:15, tekmo pa z 48:37.

V zadnji, tretji tekmi turnirja, sta se pomerili še ekipi Gabrovka in Killerbees. Glede na rezultata prvih dveh tekem je bila to tekma za drugo mesto na turnirju. Od samega začetka smo spremljali zelo izenačeno tekmo. Ekipi sta bili zelo borbeni, igrali sta čvrsto obrambo in posledično je bilo doseženih manj košev kot na prvih dveh tekmah. Polčas so dobili Gabrovčani, in sicer z rezultatom 12:10. Tudi v nadaljevanju tekme sta se ekipi izmenjavali v vodstvu. Ob koncu srečanja pa so več zbranosti in izkušenj pokazali igralci ekipe Killerbees in zasluženo slavili. Končni rezultat je bil 31:28.

 

Rezultati turnirja:

  1. tekma: Robni Trakovi Blažič : Killerbees – 46:32
  2. tekma: Robni trakovi Blažič : Gabrovka – 48:37
  3. tekma: Killerbees : Gabrovka – 31:28

 

  1. mesto: Robni trakovi Blažič
  2. mesto: Killerbees
  3. mesto: Gabrovka

Postava ekipe Robni trakovi Blažič: Matic Zupan, Matic Intihar, Klemen Ciglar, Žan Kocjan in Andrej Sladič.

Postave ekipe Killerbees: Gašper Bajt, Marko Novak in Gregor Herkel.

Postava ekipe Gabrovka: Gregor Hostnik, Gregor Resnik, Peter Dušak in Domen Grm.

Andrej Sladič

 

Morda vas zanima tudi