Zavetje mladosti

Krog življenja v soju večernih luči

Predstavitveni koncert zgoščenke Krog življenja

V soboto, 15. junija, na predvečer župnijskega dneva, je bil pri Lurški kapeli prisrčen koncert s predstavitvijo zgoščenke Krog življenja. Mladi pevci župnije Rakovnik, stari od 6 do 12 let, so zgoščenko izdali pri založbi Salve pod taktirko Urše Remic, ki je tudi avtorica besedil in zborovodkinja. Skupaj z Ajdo Račič sta ustvarili glasbo, zvok pa je oblikoval Jure Mihevc. Zgoščenko lahko dobite v trgovini Salve in vseh ostalih katoliških knjigarnah po Sloveniji.

V prijetnem ambientu migotajočih lučk, med marjeticami in z razigrano sceno v ozadju so ubrano zazveneli otroški glasovi, ki so se prepletali z domiselnim veznim besedilom. Posebej sporočilno je zazvenela uglasbena Pavčkova pesem Pojdi zmeraj do konca, saj je bilo treba od prvega navdiha do končne izvedbe prehoditi dolgo pot, vložiti veliko energije in vztrajati tudi takrat, ko je bilo morda videti, da zastavljeni cilj presega prvotni okvir.

Zgoščenka z dvanajstimi otroškimi pesmimi – za vsak mesec v letu –  nas popelje skozi cerkveno leto: začne pri apostolu mladih don Bosku, nadaljuje pot skozi post (Abba, Oče) in veliko noč, je šmarnično ubrana (Ave, Marija), poletno razigrana (Zaupajmo v Boga), vabi k vztrajnosti (Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca), zatem pa zazveni v pričakovanju Miklavža in božiča.

Starši so se ob koncu zahvalili vsem nastopajočim, posebej še župniku in skupnosti salezijancev, da lahko v varnem in življenja polnem utripu na dan prihajajo in se razvijajo mnogoteri talenti, tudi pevski.

Barbara Kastelec

Morda vas zanima tudi