Zavetje mladosti

Kupim kozo!

Sredi septembra smo v našem mladinskem centru začeli z dobrodelno akcijo zbiranja prispevkov, s katerimi lahko pomagamo družinam v Afriki in Albaniji, ki se soočajo z veliko revščino.

Zbiranje prispevkov je bilo zelo zanimivo. Najprej je radovednost mladih pritegnila informacija, da zbiramo denar za nakup koze, kar se jim je zdelo zelo nenavadno. Ko smo jim razložili, da koza za družino pomeni vir hrane, saj  daje mleko, iz katerega lahko naredijo sir, jogurt, burek,… daje možnost gnojenja vrta in prodaje mlečnih izdelkov, pomembno vlogo pa ima tudi pri vzgoji otrok, saj skrb za kozo navaja otroke k odgovornosti in delu, so na dobrodelno akcijo začeli gledati drugače.

Mladi so navdušeno začeli z zbiranjem prispevkov za nakup koze. Vsakič, ko so imeli kaj drobiža, so ga darovali v škatlico, nekateri so si zadali, da bodo vse, kar jim bo ostalo od nakupa čipsa in sokov, darovali za kozo. In tako smo zbirali in zbirali….in zbrali za celo kozo in pol!!

Vsi smo bili prijetno presenečeni nad zbranim prispevkom in smo tako dobili dodatni zagon, da zberemo še vsaj za pol koze, če ne še več.

Morda vas zanima tudi