Zavetje mladosti

Luč miru iz Betlehema

Svetloba ima posebno sposobnost, da znata najti še najbolj skrite kotičke sveta in jih napolniti s svojo močjo. Tako je tudi luč miru iz Betlehema kljub stoterim zaprtim mejam našla svojo pot po svetu. Leto je do nas ponovno pripotovala svojo pot 3095 km preko več kot 10 meddržavnih meja in kdo ve koliko občinskih meja. In ponovno nam je prinesla svoje sporočilo. Mir je med nami in ne pozna meja, zato ga podeli naprej! Skavti smo zato med vas prinesli luč s sporočilom:

Naš svet je povsem isti kot včeraj, ta čas je le pokazal, kakšen je v resnici. Daleč smo si, že dolgo, in si od strahu ne upamo priti bližje.

Zato vam prinašamo luč, saj je luč tista, ki ogreje, tista, ki pomiri, tista, ki nas drug drugemu približa. Ko namreč v temi nekomu osvetli obraz, ta ni več strah, ampak človek.

Zato vam prinašamo Luč, ki se je v Božiču spustila med nas. To je naš korak bližje vam v teh mrzlih časih. Želimo vam dati to Luč, želimo vam biti ljudje. Sprejmite jo od nas in jo nesite naprej. Naredite tudi vi korak bližje ljudem, nikogar ne pustite samega, poiščite način, da jim pokažete bližino. Ljubezen je iznajdljiva in bo našla pot.

Prižgimo luč. Obdržimo bližino!

 

Skavti stega Ljubljana 2

Morda vas zanima tudi