Zavetje mladosti

Odprimo vrata

Misijonska spodbuda

Ste gostoljubni? Doma se za gosta potrudimo: najprej ga prijazno in večkrat povabimo, naj nas obišče. Ko pride, ga veseli sprejmemo na vratih. Trudimo se, da bi se pri nas dobro počutil. Pogostimo ga. Si vzamemo čas za pogovor. Ko odhaja, smo hvaležni za trenutke bližine in se veselimo ponovnega snidenja.

V molitvi za misijon na Rakovniku molimo: »… Naj bodo vrata naše župnije vedno odprta za tiste, ki te še ne poznajo in tiste, ki so se od tebe oddaljili. Naj bodo deležni gostoljubja našega občestva…«

Če je župnija zate drugi dom,

… si v letu misijona ti gostitelj(ica). Občestvo ne more biti gostoljubno, če nisva gostoljuben(na) ti in jaz. Da postanemo gostoljubni, potrebujemo TEBE. Molitev za gostoljubje ni dovolj – potrebujemo še dejanja. Ker znaš biti gostoljuben doma, ti bo to šlo tudi v župniji:

  • Prijazno in večkrat povabi različne ljudi k dogodkom na Rakovniku,
  • Veselo in pozorno pozdravljaj vse, ki jih srečaš,
  • Trudi se, da bi se ljudje ob tebi dobro počutili,
  • Zanje si vzemi čas in podari besedo pozornosti.

Če naša župnija zate še ni dom, pa bi si to želel(a),

… ti sporočam, da si zelo zaželen(a), da veliko mislimo nate in te želimo spoznati. Tole danes je vabilo zate: piši mi na [email protected]. Kar zdajle. Skupaj bova našla način, kako odpreti vrata naše župnije (so pa res težka 😊).
Lepo je, če smo na poti skupaj.

Jožica

Morda vas zanima tudi