Zavetje mladosti

Poletni oratorij 2020 na Rakovniku

Zaradi epidemije mnogi sprašujete, ali bomo na Rakovniku letos imeli poletni oratorij.

Najbolj verjetno je, da bodo poleti dovoljeni programi za otroke z omejenim številom odeležencev in skorajda ni verjetno, da bi bil dovoljen program za 100 ali več udeležencev hkrati.

Poletni oratorij na Rakovniku zato načrtujemo v obliki oratorijskega varstva, ki bi se odvijalo v manjših med seboj popolnoma ločenih skupinah, ki se med seboj v nobenem primeru ne mešajo. Velikost skupine je odvisna od zakonskih določil, ki bodo tedaj v veljavi, predpostavljamo, da ne bo šlo za skupine večje od 20 udeležencev. Program v takšnih manjših skupinah oratorijskega varstva bi bil seveda obarvan oratorijsko, vendarle tudi prilagojen glede na dane okoliščine.

Seveda je izvedba odvisna od zakonskih predpisov, ki bodo tedaj v veljavi. Trenutno se zdi, da bodo varstva dovoljena za manjše skupine. Kljub varnostnim ukrepom, ki bi jih imeli, je še vedno možna okužba z virusom SARS-CoV-2. Otroci, ki bodo obiskovali oratorijsko varstvo, zato ne bi smeli biti v stiku z rizičnimi skupinami za okužbo.

Zaradi lažjega načrtovanja programa bi nam vsekakor prav prišel podatek, koliko je potencialnih udeležencev oratorijskega varstva.

Zato vas vljudno prosimo, če lahko izpolnete spodnjo anketo.

 

 

Morda vas zanima tudi